Witlofsoep met magere hamreepjes
20 minuten
Voorgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd het kontje eraf. Snijd de stronkjes in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. Snipper de ui en knoflook en bak dit aan in wat Frylight bakspray/olijfolie.
Voeg de witlof, komijnzaadjes en wat peper en zout toe als de ui glazig is. Voeg na ca. 2 minuten de bloem toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon en melk erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep ca. 8 minuten koken en pureer het geheel dan met de staafmixer. Voeg daarna de hamreepjes toe en verwarm deze even kort mee en verdeel de soep over 2 kommen.
Tip:
Ook lekker met wat gerookte zalmsnippers i.p.v. magere hamreepjes.
Uiteraard kan je deze soep ook zonder vlees/vis eten (voor een vegetarische variant).
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.