Witlofsoep met magere hamreepjes

2 personen 20min Vlees gerecht

Een heerlijk recept, makkelijk en snel te bereiden.

Ingredienten

  • 3 stronkjes witlof (ca. 500 gr)
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 ml magere melk
  • 150 gr magere hamreepjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 tl gemalen komijnzaadjes
  • peper en zout
  • frylight bakspray / 1 el olijfolie

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereiden

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd het kontje eraf. Snijd de stronkjes in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. Snipper de ui en knoflook en bak dit aan in wat Frylight bakspray/olijfolie.

  2. Voeg de witlof, komijnzaadjes en wat peper en zout toe als de ui glazig is. Voeg na ca. 2 minuten de bloem toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon en melk erbij en breng het geheel aan de kook.

  3. Laat de soep ca. 8 minuten koken en pureer het geheel dan met de staafmixer. Voeg daarna de hamreepjes toe en verwarm deze even kort mee en verdeel de soep over 2 kommen.

  4. Tip:
    Ook lekker met wat gerookte zalmsnippers i.p.v. magere hamreepjes.
    Uiteraard kan je deze soep ook zonder vlees/vis eten (voor een vegetarische variant).

Andere recepten

4 personen 25min Vegetarisch