Zeebaars met broccolistamppot en knolselderijfriet
40 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes. Maak ook de knolselderij schoon, snijd driekwart in frietjes en een kwart in kleine blokjes.
Verdeel de knolselderijfriet over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder en wat zout. Hussel met je handen om, schuif dan in de voorverwarmde oven en gaar de knolselderijfriet in 15-20 minuten – schep ze halverwege om.
Doe de kokosmelk met 350-450 ml water in een pan, voeg de broccoli, knolselderijblokjes en wat zout toe. Kook gaar in ongeveer 20 minuten.
Bestrooi intussen de zeebaars met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaars op de huid goudbruin en naar de gewenste garing – draai richting het einde van de baktijd een keer om.
Verhit de uiringen 1-2 minuten in de koekenpan waar je de zeebaars in hebt gebakken, terwijl je de bloemkool afgiet en tot een puree stampt. Breng die op smaak met de oregano en flink wat zout en peper.
Verdeel de stamppot over 2 borden, leg de knolselderijfrietjes, ui en zeebaars erbij.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.