Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Zeebaars met broccolistamppot en knolselderijfriet

40 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
BackOnTrack

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

bakplaat

bakpapier

koekenpan

pureestamper

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes. Maak ook de knolselderij schoon, snijd driekwart in frietjes en een kwart in kleine blokjes.

  3. Verdeel de knolselderijfriet over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder en wat zout. Hussel met je handen om, schuif dan in de voorverwarmde oven en gaar de knolselderijfriet in 15-20 minuten – schep ze halverwege om.

  4. Doe de kokosmelk met 350-450 ml water in een pan, voeg de broccoli, knolselderijblokjes en wat zout toe. Kook gaar in ongeveer 20 minuten.

  5. Bestrooi intussen de zeebaars met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaars op de huid goudbruin en naar de gewenste garing – draai richting het einde van de baktijd een keer om.

  6. Verhit de uiringen 1-2 minuten in de koekenpan waar je de zeebaars in hebt gebakken, terwijl je de bloemkool afgiet en tot een puree stampt. Breng die op smaak met de oregano en flink wat zout en peper.

  7. Verdeel de stamppot over 2 borden, leg de knolselderijfrietjes, ui en zeebaars erbij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 20,50

Vakantiepakket groot

Vakantiepakket groot

Lekker genieten van eten en drinken

€ 54,00

Meer info