Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Zeebaars uit de oven met risotto

45 (15-20 min oventijd) minuten

Hoofdgerecht

Vis

4 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Bakplaat met opstaande rand

Bakpapier

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Halveer grote tomaten. Verdeel de zeebaarsfilets over de bakplaat, gevolgd door de tomaten. Leg hiertussen de teentjes knoflook en de rozemarijn. Besprenkel met 1½ eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zeebaars en tomaten 15-20 minuten in de oven.

  3. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 4-5 minuten, tot ze glazig zijn

  4. Voeg de risottorijst toe en schep om tot de korrels glanzen. Doe dan de witte wijn erbij en laat de risotto zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is ‒ roer af en toe.

  5. Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, schenk je er weer een scheut bouillon bij ‒ net zolang tot de risottorijst gaar is.

  6. Roer de Zwitserse strooikaas door de risotto, gevolgd door de broccolirijst. Verhit 2 minuten mee en roer dan de meeste gehakte verse kruiden erdoor.

  7. Verdeel de risotto over diepe borden, leg de zeebaarsfilets erop en leg de tomaten erbij. Garneer met de bewaarde verse kruiden en citroen.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 15,50

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 26,75