Zeebaars uit de oven met risotto
45 (15-20 min oventijd) minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer grote tomaten. Verdeel de zeebaarsfilets over de bakplaat, gevolgd door de tomaten. Leg hiertussen de teentjes knoflook en de rozemarijn. Besprenkel met 1½ eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zeebaars en tomaten 15-20 minuten in de oven.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 4-5 minuten, tot ze glazig zijn
Voeg de risottorijst toe en schep om tot de korrels glanzen. Doe dan de witte wijn erbij en laat de risotto zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is ‒ roer af en toe.
Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, schenk je er weer een scheut bouillon bij ‒ net zolang tot de risottorijst gaar is.
Roer de Zwitserse strooikaas door de risotto, gevolgd door de broccolirijst. Verhit 2 minuten mee en roer dan de meeste gehakte verse kruiden erdoor.
Verdeel de risotto over diepe borden, leg de zeebaarsfilets erop en leg de tomaten erbij. Garneer met de bewaarde verse kruiden en citroen.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.