Zomer-flatbread
40 minuten
Hapjes
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 10-12 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de courgette in plakken, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en gril ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder intussen voor de tomatenspread de zaadlijsten uit de tomaten. Doe het vruchtvlees samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een grove spread. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Doe het volkorenmeel, het bakpoeder, het zout en de yoghurt in een kom en meng met je handen tot een samenhangend deeg.
Bestuif een schoon werkvlak met meel. Verdeel het deeg in twee delen en rol ze uit tot twee ovale broden.
Verhit een grillpan. Smeer de broden in met de olijfolie en bak ze 6-7 minuten aan beide kanten gaar.
Smeer de tomatenspread op de flatbreads en beleg met de spinazie, courgette, gehalveerde cherrytomaatjes en kiemen. Snijd in stukjes en uitdelen maar!
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.