Zwaardvis carpaccio met sinaasappel en venkel
60 minuten
Voorgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snijd of knip de topjes van de dille fijn. Schil de sinaasappel met een mesje zo dik dat de buitenste vliezen verwijderd zijn. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit; doe dit boven een kommetje en vang het uitlopende sap op. Bewaar de partjes.
Rasp de schil van de andere sinaasappel en pers hem uit. Meng de helft van het sap met de sambal, de helft van de fijngesneden dille en 1 eetlepel van de olijfolie en maal er flink wat peper bij. Bestrijk de moot vis met de marinade, pak de moot goed in met huishoudfolie en leg ca. 30 minuten in de koelkast.
Snijd of schaaf ondertussen dunne plakken van de venkel. Maak een mengsel van de rest van het sinaasappelsap, de rasp, 1 eetlepel olijfolie, de kappertjes en flink wat versgemalen peper. Meng dit voorzichtig door de venkel en laat minimaal een kwartiertje trekken.
Neem de zwaardvis uit de koelkast, dep de vis droog met keukenpapier en schroei de vis in een licht met Frylight bakspray ingevette grillpan rondom heel kort dicht (ca. 30 seconden per kant). Leg de vis op een snijplank en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Leg op een bord plakjes gemarineerde venkel met aanhangende marinade en kappertjes, daar boven op de plakjes vis. Garneer met de sinaasappel, dilletopjes en cress en serveer direct.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.