Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Zwaardvis carpaccio met sinaasappel en venkel

60 minuten

Voorgerecht

Vis

2 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Huishoudfolie

Grillpan

Mandoline of kaasschaaf

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Snijd of knip de topjes van de dille fijn. Schil de sinaasappel met een mesje zo dik dat de buitenste vliezen verwijderd zijn. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit; doe dit boven een kommetje en vang het uitlopende sap op. Bewaar de partjes.

  2. Rasp de schil van de andere sinaasappel en pers hem uit. Meng de helft van het sap met de sambal, de helft van de fijngesneden dille en 1 eetlepel van de olijfolie en maal er flink wat peper bij. Bestrijk de moot vis met de marinade, pak de moot goed in met huishoudfolie en leg ca. 30 minuten in de koelkast.

  3. Snijd of schaaf ondertussen dunne plakken van de venkel. Maak een mengsel van de rest van het sinaasappelsap, de rasp, 1 eetlepel olijfolie, de kappertjes en flink wat versgemalen peper. Meng dit voorzichtig door de venkel en laat minimaal een kwartiertje trekken.

  4. Neem de zwaardvis uit de koelkast, dep de vis droog met keukenpapier en schroei de vis in een licht met Frylight bakspray ingevette grillpan rondom heel kort dicht (ca. 30 seconden per kant). Leg de vis op een snijplank en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Leg op een bord plakjes gemarineerde venkel met aanhangende marinade en kappertjes, daar boven op de plakjes vis. Garneer met de sinaasappel, dilletopjes en cress en serveer direct.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 26,75

MultiV Fem +

MultiV Fem +

Krachtige ondersteuning

€ 26,75