Lekker en gezond eten met diabetes én afvallen!

11 november 2020

Lekker en gezond eten met diabetes én afvallen!

Met diabetes heb je extra veel plezier van gezond eten: je zit lekkerder in je vel en de kans op de gevolgen van diabetes is kleiner. Zoals hart- en vaatziekten, slechter zien of nierproblemen. Maar hoe eet je gezond? Daar kunnen onze coaches je bij helpen. Daarnaast zijn zij een motiverende kracht tijdens het afvalproces en ook die stok achter de deur als het nodig is!

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Wat kun je doen als je wilt afvallen met diabetes?

Bij overgewicht is het advies van het Diabetes Fonds: eet matig met niet te veel koolhydraten, en kies vooral gezonde koolhydraten. Het helpt om vaste gewoonten te veranderen, zowel in eten als bewegen. Bewust keuzes maken om minder energie binnen te krijgen zorgt voor geleidelijk afvallen en juist hier past het NewFysic dieet prachtig bij. NewFysic is een gezonde manier van afvallen en een duurzame leefstijl voor na het afvallen. Hieronder kort op een rij waarom NewFysic het juiste dieet is voor mensen met diabetes.[/lgc_column]

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”][/lgc_column]

6 redenen waarom de NewFysic leefstijl goed werkt voor mensen met diabetes

  1. Altijd Volkoren en laag in koolhydraten
  2. Laag in suiker en fruit in kleine porties
  3. Cholesterolverlagend, mager vlees, vis en vega
  4. Veel groente, in recepten en snacks
  5. Vrij van kant-en-klaar maaltijden en sauzen
  6. 6 vaste eetmomenten, 3 maaltijden & 3 snacks

 

Groente en volkoren producten

Sommige mensen denken dat ze beter helemaal geen koolhydraten kunnen eten. Want dan komt er minder bloedsuiker bij. Toch heeft iedereen wat koolhydraten nodig, maar liefst uit gezonde voedingsmiddelen, zoals volkoren granen, groenten, fruit en peulvruchten. Daarin zitten naast energie ook belangrijke andere stoffen. Bij NewFysic verdeel je deze koolhydraten zoveel mogelijk over de dag in zes eetmomenten, hierdoor voorkom je enorme pieken en dalen in je bloedsuiker.

Laag in suikers

Ook met diabetes mag je suiker gebruiken. Maar het liefst zo min mogelijk. Suiker laat de bloedsuiker snel stijgen. Daarnaast zitten er in suikerrijke producten vaak weinig nuttige voedingstoffen en veel calorieën. Om deze reden eet je bij NewFysic geen snoep, drink je zo min mogelijk alcohol, vermijd je gesuikerde dranken en kant en klaar producten die vaak vol verborgen zout en suiker zitten. Fruit eet je in kleine porties verdeeld over de dag (de porties kan je vinden in ons boodschappenboekje).

Laag in vetten en zout

Naast bloedsuiker is het ook belangrijk dat de vetten in het bloed goed zijn, zoals cholesterol. Want dat houdt hart en bloedvaten gezond. Daarom moet ook je bloeddruk goed zijn. Dit alles hangt voor een groot deel af van wat je eet. Mensen met diabetes type 2 moeten daarbij vaak extra letten op hun gewicht en cholesterol.

De zoutinname proberen we bij NewFysic te beperken door te leren koken met (verse) kruiden, hierdoor krijg je veel smaak op een gezonde manier. Vetten horen bij gezond eten, maar op de juiste manier! Het NewFysic programma is laag in vetten en de vetten die je eet zijn veelal onverzadigd. Zo mag je lekker een stukje zalm per week en bak je in een klein beetje olijfolie. Vlees, vis, gevogelte en vegetarisch en vegan op onze boodschappenlijst zijn verder mager en in de juiste hoeveelheden per persoon.

Soort diabetes?

Het maakt voor het voedingsadvies weinig uit welke vorm van diabetes je hebt. Wel zijn er verschillen in hoe je met voeding omgaat. Mensen met diabetes type 1 gebruiken insuline, en daarvoor moeten ze bij elke maaltijd de koolhydraten tellen. Mensen met diabetes type 2 moeten vaak extra letten op hun gewicht en cholesterol.

De adviezen in dit artikel gelden algemeen voor mensen met diabetes. Afvallen bij NewFysic doe je samen met een coach en in overleg met jouw arts.

Direct starten? Start online of op een van onze vestigingen 

Bron: Diabetes Fonds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen