Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Zo eet (en drink) je je spierpijn weg

25 februari 2019

Zo eet (en drink) je je spierpijn weg

Het beste aan sporten? Dat heerlijke gevoel ná de work-out. Beetje jammer dat je de volgende ochtend gegarandeerd getrakteerd wordt op een flinke dosis spierpijn. Lees hier wat je daartegen kunt doen.

Het is stiekem ook wel lekker, die spierpijn – weet je in ieder geval dat je goed je best hebt gedaan.

Hoe ontstaat spierpijn?

Tijdens het sporten beschadig je opzettelijk je spiervezels. Na een work-out repareren deze zichzelf waardoor ze groter en sterker worden: precies wat je wilt. Spierpijn heeft dus een goede reden, al kan het heel vervelend zijn als je niet meer kunt traplopen/bukken/zitten van de pijn. Gelukkig is er wat aan te doen: eten! Hieronder vind je de juiste voedingsmiddelen voor spierherstel.

1. Hüttenkäse

Hüttenkäse zit bomvol eiwitten. Je spieren hebben eiwitten nodig om te kunnen herstellen en te groeien. Die moet je dus (extra) eten als je wilt dat je spieren snel weer de oude zijn en dus minder zeer doen. Eet hüttenkäse op een cracker of meng het door een salade. Heb je een prima after-workout lunch.

2. Koffie

Geen probleem hoor, deze. Als je na je ochtendbeweging een bakkie troost bestelt, zou je je spierpijn met zo’n 50% kunnen verminderen. Let wel: dit geldt alleen als je ‘gewone’ koffie, oftewel koffie met cafeïne drinkt.

3. Zalm

Zalm bevat zowel omega 3 als eiwit die spierontstekingen snel laten verminderen. Houd je niet van zalm? Slik dan een Omega 3&E, dan heb je de juiste voedingsstoffen ook gewoon binnen.

4. Kokoswater

Uiteraard moet je tijdens en na je work-out zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Neem eens een flesje kokoswater mee; dit is niet alleen lekker maar ook rijk aan magnesium en kalium die je spieren helpen sneller te herstellen.

5. Gember

Door gember toe te voegen aan je eten of je hete thee, zorg je voor een boost aan zink en magnesium, wat een goede bloedsomloop stimuleert. Daarnaast heeft gember een ontstekingsremmende werking waardoor het spierpijn vermindert.

6. Ananas

Ananas werkt net als gember ontstekingsremmend. Maar wist je dat ananas ook pijn reducerende eigenschappen heeft? Precies wat je nodig hebt als je de dag na je hardlooprondje niet meer van de bank kunt komen.Voeg bijvoorbeeld een schijfje ananas toe aan je smoothie of verwerk het in je dagelijkse kommetje yoghurt.

7. Citrusvruchten

Citrusvruchten (sinaasappels, citroen, limoen) zijn je beste vrienden tijdens een work-out. Ze zitten namelijk vol met kalium, wat kramp en spiersamentrekkingen tegengaat. Pel na je training een sinaasappeltje of knijp wat limoen uit in je bidon.

8. Griekse yoghurt

Een bakje Griekse yoghurt bevat twee keer zoveel eiwitten in vergelijking met gewone yoghurt. Krachtvoer voor je vermoeide spieren dus.

Ben jij niet zo’n sport-fan? Wie weet heb je wat aan deze Tips om ongemerkt meer te bewegen.

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

Bekijk onze populairste artikelen over afvallen en een gezonde levensstijl:

  1. Het gevaar van buikvet en visceraal vet
  2. Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig?
  3. Gezond afvallen: feiten en tips. Alles over gezond en duurzaam afslanken
  4. Supplementen en afvallen: wat werkt er wel

Foto: Alexander Mils via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen