Knolselderij met beef en peperroomsaus
Een heerlijk gerecht dat perfect past bij de feestdagen: knolselderij met beef en peperroomsaus! Dit gerecht combineert de zachte, romige textuur van knolselderij met malse beef en een rijke, kruidige peperroomsaus. Het is niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar ook een gezonde keuze voor een feestelijk diner. Ideaal om indruk te maken op je gasten of om jezelf eens te verwennen met iets bijzonders! 🎄🍽️
👨👩👧👦 4 personen
🕒 Bereidingstijd 25-30 minuten
🧑🍳 Oventijd 25-30 minuten
🍳 Wachttijd 5 minuten
Ingrediënten
Knolselderijsteak
1 grote knolselderij (à 800-900 g), geschild, in 4 plakken
2 el olijfolie
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
zout
versgemalen zwarte peper
Beef
4 magere rundersteaks (à 120 g), op kamertemperatuur
1 el olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
Roomsaus
120 ml Alpro Cooking light
60 g AH kruidenroomkaas light of Philadelphia bieslook
rasp en sap van ½ citroen
1 tl groene peperkorrels, licht geplet
versgemalen zwarte peper
blaadjes van 2 takjes verse peterselie
Benodigdheden
Benodigdhedenbakpapier, koekenpan, aluminiumfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de plakken knolselderij op de met bakpapier beklede bakplaat en wrijf ze aan beide kanten in met de olijfolie, rozemarijn, tijm, zout en peper. Schuif in de oven en bak de knolselderij 25-30 minuten, tot hij zacht vanbinnen is en mooi goudbruin – draai na 15 minuten de plakken een keertje om.
- Verwarm de Alpro cuisine light en de roomkaas in een kleine pan op laag vuur. Roer tot de roomkaas is gesmolten. Voeg de citroenrasp en het -sap toe en roer goed. Doe dan de licht geplette groene peperkorrels erbij, roer weer en breng eventueel extra op smaak met zwarte peper. Laat de saus een paar minuten op laag vuur zachtjes koken om wat dikker te worden – roer regelmatig.
- Verhit intussen voor de beef de olijfolie in een grote koekenpan. Bestrooi de rundersteaks met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant. Leg ze op een bord en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Verdeel de knolselderijsteaks over 4 borden, leg de biefstuk erop en lepel de roomsaus erover. Garneer met de blaadjes peterselie.