Een smaakvolle en gezonde maaltijd boordevol voedzame ingrediënten. Perfect om van te genieten na een lange werkdag! 😋
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingredienten:
200 g bloemkoolrijst
160 g bulgur
1 el olijfolie, om in te bakken
300 g magere runderlapjes, in reepjes
zout
versgemalen zwarte peper
200 g boerenkool
2 komkommers
4 tomaten, in vieren, zaadjes verwijderd
1 bosje verse munt
sap van 1 citroen
2 el extra vierge olijfolie
2 eieren
Benodigdheden:
vergiet, koekenpan
Bereiding:
1. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkoolrijst 1-2 minuten. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
2. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de reepjes rundvlees met zout en peper. Bak het vlees in 3-5 minuten gaar – schep regelmatig om.
4. Breng een pan water aan de kook en kook de boerenkool 2-3 minuten. Giet af en laat afkoelen.
5. Snijd intussen de komkommer in de lengte in dunne plakken, vervolgens in reepjes en daarna in kleine blokjes (à ½-1 cm).
6. Snijd de tomaten in reepjes en vervolgens in kleine blokjes (à ½-1 cm).
7. Haal de blaadjes munt van de takjes. Houd er een paar apart en stapel de rest op elkaar en rol ze op. Snijd vervolgens in dunne reepjes.
8. Meng het citroensap met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
9. Kook de eieren in een pan water 8-10 minuten, tot ze hardgekookt zijn. Giet af, laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in vieren.
10. Meng de bloemkoolrijst en bulgur in een grote schaal met de boerenkool, komkommer, tomaat, munt en het rundvlees. Schep om met de dressing en garneer met de bewaarde muntblaadjes en gekookte eieren.