Kabeljauw met groene risotto

Kabeljauw met groene risotto

Aantal personen: 4 personen 

 Bereidingstijd:  45-50 minuten

 

Ingrediënten

4 kabeljauwfilets (125 g per stuk)

1 el olijfolie

zout

versgemalen zwarte peper

2 takjes verse dille

1 citroen, in partjes

 

Risotto

1 l groente- of visbouillon

1 el olijfolie

1 grote ui, gepeld, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt

160 g ronde volkorenrijst (bijvoorbeeld van Pit Pit)

75 ml witte wijn

200 g groene asperges, harde uiteindes verwijderd, in stukjes

1 (grote) courgette, in blokjes

200 g spinazie

100 g doperwten, uit de diepvries

20 g vers basilicum, fijngehakt

50 g 20+ kaas, geraspt

zout

versgemalen zwarte peper

 

Benodigdheden: soeplepel, koekenpan, rasp

 

Bereiding

1.         Verwarm de groente- of visbouillon in een pan en houd deze warm op laag vuur.

2.         Verhit voor de risotto de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui 3-4 minuten, tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.

3.         Doe de risottorijst in de pan en bak 1-2 minuten al roerend mee, tot de rijst licht glazig is. Blus af met de witte wijn en roer tot de wijn is opgenomen.

4.         Voeg nu soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen voor je weer een nieuwe soeplepel bouillon toevoegt. Dit duurt 15-20 minuten.

5.         Voeg de asperges, courgette, spinazie en erwten toe als de rijst bijna helemaal gaar is – ongeveer na 10-12 minuten. Je moet ze ongeveer 7-8 minuten mee laten garen.

6.         Bak intussen de kabeljauwfilets: verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bak ze 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot de kabeljauwfilets gaar en goudbruin zijn.

7.         Roer het basilicum en de kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over borden, leg de kabeljauwfilets erop en garneer met de dille. Geef de partjes citroen erbij om erover uit te knijpen.