Rijstpudding met appel en blauwe bessen

Rijstpudding met appel en blauwe bessen

 

Aantal personen 4  

Bereidingstijd 10 minuten

Wachttijd 30-40 minuten

 

Ingrediënten

120 g ronde volkorenrijst (bijvoorbeeld van Pit Pit)

750 ml ongezoete plantaardige melk of magere melk

1 kaneelstokje

snuf zout

2 kleine appels

1 tl citroensap

½ tl speculaaskruiden

½ tl gemberpoeder

100 g blauwe bessen

60 g gemengde, ongezouten noten, grof gehakt

 

Benodigdheden

-

 

Bereiding

1.         Spoel de rijst af onder koud stromend water.

2.         Breng de melk samen met het kaneelstokje en een snuf zout aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de rijst toe, draai het vuur laag en laat de rijst de melk langzaam in 30-40 minuten opnemen – roer regelmatig. Proef of de rijst gaar is. Klaar? Verwijder het kaneelstokje.

3.         Verwijder intussen het klokhuis van de appel en snijd in kleine stukjes. Doe ze samen met het citroensap, de speculaaskruiden en het gemberpoeder in een pan. Verwarm op laag vuur 10 minuten, tot het fruit zacht is maar nog wel textuur heeft. Voeg de laatste 2 minuten de blauwe bessen toe.

4.         Schep de rijstpudding in kommen en verdeel het warme herfstfruit erover. Garneer met de gemengde noten.