Pasta met velderwten en groene asperges

Pasta met velderwten en groene asperges

Rijstpudding met appel en blauwe bessen Lezen Pasta met velderwten en groene asperges 1 minuut

Aantal personen: 2
Bereidingstijd⁠: ⁠30 minuten 

Ingrediënten⁠
80 gram volkoren penne, ongekookt ⁠
1/2 eetlepel olijfolie⁠
1 teentje knoflook⁠
1/2 citroen, sap en rasp⁠
300 gram groene asperges, harde uiteinden verwijderd, in kleine stukjes⁠
200 gram jonge velderwtjes, uit de diepvries ⁠
80 milliliter Alpro cuisine light ⁠
50 gram AH kruidenroomkaas light of Philadelphia bieslook ⁠
blaadjes van 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt⁠
versgemalen peper⁠
2 eetlepels pompoenpitten⁠

Tools:⁠
Diepe koekenpan⁠

Bereiding:
1. Breng een pan water aan de kook met een snuf zout en kook de penne volgens de instructies op de verpakking.⁠
2. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak de ui en knoflook 4-5 minuten. Voeg de helft van het citroensap toe, gevolgd door de asperges en velderwten.⁠
3. Voeg de Alpro cuisine light, de roomkaas en de rest van het citroensap toe. Roer de helft van de citroenrasp erdoor en roer tot de roomkaas is gesmolten.⁠
4. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met wat peper.⁠
5. Verdeel de romige pasta over twee borden en garneer met de rest van de citroenrasp en de pompoenpitten.⁠