Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
80 gram volkoren penne, ongekookt
1/2 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1/2 citroen, sap en rasp
300 gram groene asperges, harde uiteinden verwijderd, in kleine stukjes
200 gram jonge velderwtjes, uit de diepvries
80 milliliter Alpro cuisine light
50 gram AH kruidenroomkaas light of Philadelphia bieslook
blaadjes van 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt
versgemalen peper
2 eetlepels pompoenpitten
Tools:
Diepe koekenpan
Bereiding:
1. Breng een pan water aan de kook met een snuf zout en kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
2. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak de ui en knoflook 4-5 minuten. Voeg de helft van het citroensap toe, gevolgd door de asperges en velderwten.
3. Voeg de Alpro cuisine light, de roomkaas en de rest van het citroensap toe. Roer de helft van de citroenrasp erdoor en roer tot de roomkaas is gesmolten.
4. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met wat peper.
5. Verdeel de romige pasta over twee borden en garneer met de rest van de citroenrasp en de pompoenpitten.