Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
80 g zilvervliesrijst
500 g sperziebonen, uiteindes verwijderd, grote exemplaren gehalveerd
2 el olijfolie
100 g magere rundertartaar
zout
versgemalen zwarte peper
2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt
1 stukje gember (à 1 cm), geschild, geraspt
¼ rode peper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
2 el Kikkoman sojasaus glutenvrij
1 el vissaus
1 el maïzena
2 eieren
2 el gebakken uitjes
1 tl chili-olie
Benodigdheden:
Koekenpan
Bereiding:
1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2. Breng een pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet apart.
3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de rundertartaar ongeveer 5 minuten, tot hij mooi bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak nog 2 minuten mee.
4. Meng in een kommetje de sojasaus en vissaus. Meng de maïzena met 1-2 eetlepels koud water.
5. Doe de soja-vissaus bij de rundertartaar en roer goed. Voeg dan het maïzenapapje toe en verhit al roerend 2 minuten mee. Doe de sperziebonen erbij en verhit 2-3 minuten mee.
6. Bak intussen de eieren: verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de eieren.
7. Verdeel de rijst over een mooie schaal, schep het tartaar-sperziebonenmengsel erop en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de gebakken uitjes en druppel over elk ei een halve theelepel chiliolie.