Het geheime ingrediënt voor een perfect gepocheerd ei

Het geheime ingrediënt voor een perfect gepocheerd ei

In een restaurant ziet het er zo makkelijk uit, dat gepocheerde ei op je bord. In werkelijkheid kost het een hoop uit elkaar gespatte eieren voordat je deze vaardigheid onder de knie hebt. Met deze geheime tip gaat het je lukken. Ook de eerste keer. Ja, ook jou.

Benodigdheden

Wat je nodig hebt? Een pan, een ei een lepel, een kopje en nu komt het... een scheutje azijn. Je zet de pan op het vuur en wacht tot het water bijna kookt. Dan voeg je het scheutje azijn toe. De azijn gaat ervoor zorgen dat je ei sneller stolt (en dus minder snel uit elkaar blubbert). Vervolgens zet je het vuur laag en roer je met de lepel in het pannetje zodat er een soort draaikolk ontstaat.

Klaar voor de start... af

Dan breek je het ei in het daarvoor klaargezette kopje en 'schenk' je het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen hoe hard of zacht je het eitje wilt hebben. Voor een zacht gepocheerd ei wacht je drie minuten, voor een harder eitje moet je zes minuten wachten. Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram? Meer zin in een gebakken eitje? Die maak je gewoon in de magnetron. Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken. Foto: Sara Dubler via Unsplash