Maak je eigen (slanke) appelflappen

Maak je eigen (slanke) appelflappen

Nog wat extra inspiratie nodig voor de feestdagen? Hierbij een heerlijk Newfysic recept van appelflappen zonder toegevoegde suiker. In dit recept is het bladerdeeg vervangen door het minder vette filodeeg. Filodeeg heeft wel de neiging om sneller te scheuren, dus maak de stukjes appel heel klein.

Slanke appelflappen

  • Ingrediënten:
  • 10 plakjes filodeeg
  • 4 zoete appels
  • kaneel
  • 1 ei
  • zoetstof (Newfysic)
Bereiding: Laat het filodeeg ontdooien en op kamertemperatuur komen (Dit duurt ± 1½ uur). Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appels en snijd ze in hele kleine stukjes. Doe de stukjes appel in een kom. Strooi er kaneel en zoetstof over en meng goed door elkaar. Doe het ei in een kommetje en roer door met een theelepel. Leg een bergje appelstukjes op iedere plak filodeeg. Zoveel, dat je vierkantjes straks nog wel makkelijk dicht kan vouwen. Daarna doe je een beetje ei op alle vier de hoekjes van het filodeeg. Vouw nu de vierkantjes dicht. Smeer daarna de bovenkant van de appelflappen nog even helemaal in met het ei. (Met een kwastje of achterkant van de theelepel) Bak de appelflappen in ongeveer tien minuten op 200 ° C gaar. Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram? Foto: Daniel Masajada via Unsplash