Zeker als je af en toe een appeldag inplant, is het belangrijk de appels in je fruitschaal zo vers en sappig mogelijk te houden. Met deze tips zorg je ervoor dat je appels niet gaan rotten.
En die eerste tip heeft meteen met die fruitschaal te maken.
Tip 1: bewaar appels in de ijskast
En niet in een fruitschaal op tafel dus. Al staat het nog zo leuk. Appels hebben een lage temperatuur nodig om goed te blijven. In de ijskast kun je appels wel tot vier weken goed houden. Buiten de ijskast is dat maximaal twee weken, afhankelijk van hoe vers de appels waren toen je ze kocht.
Tip 2: let op de grootte
De spermarkten zijn tegenwoordig sterren in in het sorteren van exact dezelfde formaat appels. Toch kun je kleine verschillen ontzetten en die zijn belangrijk en wel om het volgende: grotere appels bederven sneller. Eet dus eerst de grote appels voor je je aan de kleine waagt.
LEES OOK: No Regret: zondigen zonder schuldgevoel
Tip 3: check het uiterlijk
Jep, ook het uiterlijk van appels is belangrijk. Als je de appels bij elkaar hebt liggen, en een ervan heeft een blauw plek, rot deze sneller. En daardoor bederft de rest van de appels ook sneller omdat de rotte appel de andere als het ware 'aansteekt'. Dat komt door de stof 'etheen' die vrijkomt bij een rotte appel.
Tip 4: dek ze toe
Heb je de appels in de ijskast liggen? Mooi. In de groente- en fruitlade? Helemaal goed. Dan is het nu tijd voor de laatste stap. Maak een stuk keukenpapier vochtig en leg ze over de appels heen. Naast een lage temperatuur hebben appels namelijk vocht nodig om vers te blijven.
Geen idee waar appeldag ook alweer goed voor was? Lees dit artikel en je bent weer helemaal bij.
Volg jij NewFysic al op
Facebook en
Instagram?