3 x apps die je helpen genoeg water te drinken

14 januari 2019

3 x apps die je helpen genoeg water te drinken

Als het buiten 30 graden is, zul je niet veel moeite hebben om je dagelijkse hoeveelheid water binnen te krijgen. Maar ook als de dagen korter worden en de verwarming weer vaker aangaat, is het drinken van genoeg water ontzettend belangrijk. Voor de conditie van je huid, je gemoedstoestand en het afslankproces.

Merel vergeet nog wel eens genoeg water te drinken en ging op zoek naar een technisch geheugensteuntje.

Tekort aan water

Een tekort aan water kan op korte termijn onder andere leiden tot en droge mond, hoofdpijn en concentratieproblemen. Maar ook je huid heeft te leiden onder uitdroging. Wil je je goed voelen in je vel, zorg er dan voor dat je dagelijks genoeg water drinkt. Het Voedingscentrum raadt volwassenen aan 1,5 tot 2 liter per dag te drinken.

1. Waterlogged

 3 x apps die je helpen genoeg water te drinken

‘Waterlogged’ betekent zoiets als ‘volgelopen met water’. En dat is precies waar deze app je bij helpt. Gedurende de dag houd je bij hoeveel water je drinkt. Door middel van toffe vormgeving laat de app duidelijk zien hoe ‘ver’ je al bent en hoeveel je nog moet drinken om helemaal ‘volgelopen’ te zijn. Drink je niet genoeg? Dan krijg je een reminder.

Waterlogged is beschikbaar voor iOs en Android.

 

2. Aqualert

3 x apps die je helpen genoeg water te drinken

Deze app laat je bij de eerste keer openen zien hoe belangrijk genoeg water drinken is voor ons lichaam. Om erachter te komen hoeveel water jij precies moet drinken op een dag, stel je aan het begin je gewicht in en welke dagelijkse activiteiten je onderneemt. Sport je veel, zul je bijvoorbeeld meer water moeten drinken.

Aquafit is beschikbaar voor iOs en Android.

 

LEES OOK: Genoeg van water? Drink water met een smaakje

 

3. Mijn water balans

3 x apps die je helpen genoeg water te drinken

Zodra je een glas, flesjeof bidon met water drinkt, geef je dit aan in de app. De app berekent dan voor je, hoeveel milliliter je vandaag in totaal al hebt gedronken en hoeveel je af zit van je dagelijkse hoeveelheid. Simpel, maar doeltreffend.

Mijn water balans is beschikbaar voor iOs en Android.

 

Vind je het moeilijk om genoeg water te drinken, zelf met de hulp van deze apps? Dan is de Aquasmart misschien iets voor jou. Dit supplement bestaat uit actieve plantaardige bestandsdelen en zorgt dagelijks voor een goede vochthuishouding.

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Foto: Chris Ralston via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen