5 x Voeding voor een stralende huid

1 augustus 2018

5 x Voeding voor een stralende huid

Je kunt nog zo goed smeren, voor een mooie en gezonde huid moet er meer gebeuren, en wel van binnenuit. Gezondheidsdeskundige Bart zet de voedingsmiddelen op een rijtje die je huid laten stralen. 

Je zou dit zijn wel de superfoods voor een gezonde huid kunnen noemen.

1. Vitamine A

Als je wel eens op de ingrediëntenlijst van je crèmes heb gekeken, heb je het woord ‘retinol’ vast en zeker ergens voorbij zien komen. Retinol staat voor vitamine A, de vitamine die het verouderingsproces van de huid tegengaat. Vitamine A vind je bijvoorbeeld in eieren, gerookte paling, bloemkool en sinaasappels. Kort gezegd: het eten van deze voedingsmiddelen helpen nieuwe rimpels voorkomen. En is een stuk goedkoper dan de meeste crèmes 😉

2. Groene thee

Groene thee heeft een antibacteriële, ontgiftende werking. Deze thee bevat enorm veel antioxidanten, die de veroudering in je huid tegengaan. Daarnaast helpt groene thee bij het versnellen van de stofwisseling en kan daarmee een ondersteuning vormen tijdens het afvallen. Om die reden wordt groene thee ook gebruikt in het NewFysic theepakket.

 

LEES OOK: Als je haar maar goed zit: de tips voor gezond, sterk en glanzend haar

 

3. Tomaten

Tomaten bevatten het stofje lycopeen. Dit is een antioxidant dat voor een natuurlijke zonbescherming zorgt: je huid verbrandt en veroudert minder snel als hij wordt blootgesteld aan zonlicht. Let op: het eten van tomaten is uiteraard niet het enige wat helpt tegen verbranding door de zon. Gewoon blijven smeren met zonnebrandcrème, dus.

4. Spinazie

Ook spinazie helpt jouw huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. De grote hoeveelheid luteïne helpt jouw huid te beschermen tegen UV-straling. Als je deze groenten ook nog combineert met wat natuurlijk vet, zoals olijfolie, wordt de luteïne nog beter door de huid opgenomen.

 

LEES MEER: Zo zorg je dat je tijdens een vliegreis niet te veel vocht vasthoudt

 

5. Vette vis

De vetzuren in vette vis (omega-3-vetzuren) zoals zalm, haring of sardines beschermen niet alleen tegen hart- en vaatziekten maar zorgen ook voor een gezonde huid.Vind je het moeilijk regelmatig vette vis te eten? Dan kun je er ook voor kiezen natuurlijke visolie in een supplement te slikken, zoals de Omega 3&E van NewFysic. Deze supplementen bevatten de belangrijke vetzuren EPA en DHA zoals die voorkomen in vette vis. Vitamine E beschermt de lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Twee capsules Omega 3&E bevatten evenveel Omega-3 vetzuren als 200 gram vette vis.

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van een (nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Brandi Redd via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen