7 manieren om de knop om te zetten

5 januari 2024

7 manieren om de knop om te zetten

Afvallen en het behouden van een gezonde levensstijl is een uitdagende, maar lonende reis. Het vereist toewijding en doorzettingsvermogen. We bespreken zeven effectieve manieren om gemotiveerd te blijven en de knop om te zetten voor blijvende verandering:

Nummer 1: vind jouw ‘waarom’
Vraag jezelf af waarom je dit doel wilt bereiken. Wat is jouw reden om af te vallen en een gezonde leefstijl op te bouwen? Is het voor je gezondheid, zelfvertrouwen of om je energieker te voelen? Identificeer jouw ‘waarom’ en houd dit in gedachten als motivatie tijdens uitdagende momenten.

Nummer 2: stel realistische doelen
Stel haalbare doelen die specifiek, meetbaar en tijdgebonden zijn. Richt je op kleine mijlpalen en vier elke vooruitgang. Het behalen van deze tussentijdse doelen zal je motiveren om door te gaan.

Nummer 3: creëer gezonde gewoontes
Focus op het toepassen van gezonde gewoonten in je dagelijks leven. Dit omvat regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voedingskeuzes, voldoende slaap en stressmanagement. Begin met kleine veranderingen en ga door met het toepassen van deze gewoonten.

Nummer 4: plan en bereid voor
Volg je voedingsplan en ga aan de slag met een plan voor lichaamsbeweging. Voorbereiding helpt om verleidingen te vermijden en maakt het gemakkelijker om gezonde keuzes te maken. Zorg voor een boodschappenlijstje en bereid gezonde snacks voor!

Nummer 5: positivity is the key
Omring jezelf met positieve en ondersteunende mensen. Zoek steun bij vrienden, familie of sluit je aan bij een community van mensen die soortgelijke doelen nastreven. Een positieve omgeving kan je motiveren en inspireren.

Nummer 6: leer van terugval
Het is normaal dat een proces met ups en downs gaat. Zie deze momenten als leermogelijkheden, geen mislukkingen. Ga na deze moeilijke momenten weer door met het behalen van je doelen, zodat je er nog sterker uitkomt.

Nummer 7: beloon jezelf
Beloon jezelf als je iets lekkers hebt weerstaan, een doel hebt behaald of door de moeilijke momenten bent gekomen en wees trots op jezelf! Gun jezelf af en toe een cadeautje. Het belonen van je prestaties zal je motivatie versterken en je helpen gefocust te blijven op je doelen.

Het handhaven van een gezonde levensstijl is meer dan alleen afvallen; het gaat om blijvende veranderingen in je levensstijl. Het vereist consistentie, geduld en een positieve mindset. Door deze zeven manieren toe te passen, kun je gemotiveerd blijven en een gezonde levensstijl behouden. Elke stap telt!

Wil jij ook graag aan een gezonde leefstijl werken? Doe dan een gratis intake via onderstaande button. Succes!

Doe de intake

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen