Afvallen door… beter te ruiken

12 juni 2019

Afvallen door… beter te ruiken

Bij NewFysic leren we je alles over gezond eten en afvallen. Maar wist je dat je ook gewicht kunt verliezen door beter te ruiken? Gezondheidsdeskundige Bart legt uit.

 

Zo simpel kan het zijn.

Knoflook en kruiden

Onderzoekers waren benieuwd wat voor effect geur heeft op je eetlust. Dat blijkt dus best een flinke te zijn. Voedsel dat sterk ruikt zou ervoor zorgen dat mensen kleinere hapjes nemen. Van knoflookrijke gerechten bijvoorbeeld, zul je dus minder grote happen nemen dan van een cracker met hüttenkase. Het effect van kleinere hapjes nemen, is uiteindelijk minder eten.

 

Zoet na het eten

De onderzoekers keken ook naar hoeveel mensen na het eten van sterk geurend voedsel nog een dessert bestelden. Dat bleken er niet alleen minder, de mensen die zich wel tot een toetje lieten verleiden aten daar minder van. Dit kwam volgens de resultaten van het onderzoek omdat voedsel met een sterke geur er ook voor zorgt dat je sneller een vol of voldaan gevoel hebt.

 

Goed ruiken

Wat betekent dit voor jou? Nou, ten eerste dat je niet genoeg van die heerlijk geurende curry’s en soepen kunt koken. Maar ook dat het bewust ruiken van het eten dat voor je neus staat leidt tot minder eten. Ook als het je bordje yoghurt in de ochtend betreft.

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Ruslan Zh via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen