Gezond uit eten, hoe doe je dat?

26 januari 2022

Gezond uit eten, hoe doe je dat?

Als je NewFysic volgt, mag je gelukkig nog steeds genieten van een avondje uit. Zonder schuldgevoel en een knorrende maag.  

Nu de restaurants weer open gaan begrijpen wij dat de eerste resevering al bij je in de agenda staat. Maar als je uit eten gaat, waar moet je dan op letten?

1. Check het menu

Vaak kun je op de website van het restaurant waar je gaat eten van te voren al een blik op de menukaart werpen. Dat is handig: niet alleen omdat je dan snel kunt bestellen, maar ook omdat je soms wat meer tijd nodig hebt voor je research en de gerechten op je gemak kunt vergelijken met de NewFysic methode. Heb je hier van te voren geen tijd voor? Over het algemeen geldt: ga voor veel (verse) groenten en check de bereidingswijze. Gegrilde, gekookte en gestoofde gerechten zijn meestal minder calorierijk dan gebakken of gefrituurde gangen. Tip: geef bij je reservering aan welk dieet je volgt, soms kan de keuken iets speciaals voor je bereiden.

2. AppetiteControl

Zorg dat je ‘zonder honger’ naar een etentje gaat. Neem voordat je vertrekt eventueel een crackertje om de eerste ‘honger’ te stillen. Ook kan je altijd een AppetiteControl innemen ter overbrugging naar het wellicht latere tijdstip van eten.

3. Beperk het aantal gangen

Over die gangen gesproken: ga voor wat je écht lekker vindt en bestel je niet suf. Je lijf heeft het niet nodig en bovendien is het vaak toch te veel. Ga bijvoorbeeld voor een voor- en hoofdgerecht en houd het daarna bij een kop thee of koffie.

LEES OOK: Word je dik van koolhydraten?

4. Bestel slim

Bestel je een salade of een stukje vlees of vis? Vraag de bediening dan of ze de dressing of saus apart kunnen serveren. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je hiervan gebruikt en voorkom je dat je meer calorieën binnenkrijgt dan nodig is. Komt een gerecht met extra brood of pasta en wil je dat niet eten? Vraag dan of ze het gerecht zonder deze ingrediënten serveren. Zo kom je ook niet in de verleiding.

5. Drink iets lekkers

Light frisdranken, Rivella of bruiswater kun je gewoon drinken. Houd je het liever bij water? Vraag dan om een schijfje munt of citroen, dat geeft het net iets extra’s. Wees voorzichtig met alcohol. Alcohol verzwakt je wil, waardoor je sneller toegeeft aan verleidingen. Drink bij elk glas wijn tenminste twee glazen water.

LEES OOK: Dit zijn de beste alternatieven voor alcohol

6. Het dessert

Overweeg of een toetje echt de moeite waard is. Dit is tenslotte vaak een ’overkill’ na een avondje gezellig tafelen. Je kunt er ook voor kiezen om een toetje te delen of alleen een hapje van iemand te proeven.

7. No Regret

Mocht het menu van het restaurant het niet toelaten om enigszins een gezonde keuze maken dat bij jouw voedingsplan past, dan kan je altijd nog de No Regret inzetten. De unieke samenstelling van dit supplement zorgt ervoor dat je, ondanks dat je niet gezond eet, toch niet aankomt. Zo kan je dus lekker uit eten, zonder schuldgevoel! Zorg ervoor dat je altijd een potje No Regret in je handtas hebt zitten. Neem 2 tabletten in voor de maaltijd samen met een groot glas water.

Tot slot: vergeet vooral niet te genieten. Het draait om balans; afvallen maar ook genieten!

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen