Gezonde keuzes maken tijdens de vakantie

18 februari 2021

Gezonde keuzes maken tijdens de vakantie

Tijdens de vakantie is het altijd extra lastig om al de verleidingen van lekker en veel eten te weerstaan. Het belangrijkste advies: maak de best mogelijke keuzes en houdt het leuk! Met onderstaande tips van onze diëtist maken we het je een stukje makkelijker.

Geef al het lekkers dat op tafel staat een cijfer

Probeer tijdens de vakantie het snoepen te beperken. Vaak wordt er van alles op tafel gezet of aangeboden. Want dat is lekker makkelijk, iedereen kan gewoon pakken. Handig, maar ook een valkuil. Maar vind je alles dat op tafel staat wel zo lekker? Geef alles een cijfer van 1-10 en je zal er achter komen dat er ook veel 6-jes tussen zitten. Ga alleen voor je 10-en en eet alleen wat je écht lekker vindt en geniet daar dan van. Laat je niet verleiden tot veel eten enkel en alleen omdat het voor je neus staat.

 

Ga er op uit!

Probeer zo veel mogelijk de deur uit te gaan. Alleen, samen of met je gezin lekker er op uit. Plan een uitje naar het strand of bos om een mooie wandeling te maken. Kleed je warm aan en neem een gezonde lunch mee met koffie of thee in een thermoskan. Dat is dan wel weer een voordeel van de sluiting van de horeca, die pannenkoek of dat lekkere broodje kroket kan je nu niet zo makkelijk bestellen ;).

 

Vertel vooraf dat je een ander eetpatroon volgt

Ga je bij vrienden eten dan kun je overwegen om vooraf aan te geven dat je een ander eetpatroon volgt. Zeker weten dat zij er helemaal geen probleem van maken om hier rekening mee te houden! Probeer overdag je tussendoortjes gewoon om de 2,5 tot 3 uur te nemen zodat je stofwisseling op volle toeren blijft draaien. Je eten/kcal ‘opsparen’ voor het etentje s’ avonds is geen goed idee.

 

Verleg je focus

Lekker eten en drinken is fijn en gezellig. Echter, als het goed is, is het gezelschap en een goed gesprek nog meer de moeite waard. Verleg je aandacht van het eten naar diegene met wie je aan tafel zit. Of verplaats je van de loerende tafel vol met hapjes naar het kinderhoekje, om met je volle aandacht mee te spelen met de kids.

 

Toch een keer zondigen? Neem één of twee tabletten No Regret in voor de maaltijd. Doe dit samen met een groot glas water. Deze beperken de schade. Zorg ervoor dat deze altijd in je handtas zitten. Ook de AppetiteControl kun je dagelijks innemen en zorgt voor minder trek tussen de maaltijden door.

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen