Het belang van eten met aandacht

11 maart 2019

Het belang van eten met aandacht

Eten voor je laptop, in de auto of terwijl je Whatsapp checkt. We doen het allemaal wel eens. Niets mis mee, maar eten met aandacht helpt je bij het afvallen.

 

Probeer eens ‘mindful’ te eten.

 

Afvallen

Van eten met aandacht word je slanker. Ik hoor je denken: hoe word je slanker van eten? Het zit natuurlijk eerder zo: van eten met aandacht kom je minder aan. Dat heeft een aantal redenen. Alles wat je eet, belandt uiteraard in je maag. Maar het duurt zo’n 20 minuten voordat je hersenen het signaal hebben gekregen dat je ‘vol’ zit. Als je zonder blikken of blozen een bord eten naar binnen schuift, zou het goed kunnen dat je teveel eet. Gewoon omdat je je lichaam nog niet de tijd hebt gegeven je hersenen te vertellen dat je verzadigd bent.

 

Ruik en proef wat je eet

Daarnaast benut je je reuk en smaak zintuigen nauwelijks als je snel eet. Als je de tijd neemt om de geur van je eten op te snuiven, en met aandacht te proeven Doe je dit wel, stimuleer je daarmee de productie van spijsverteringssappen en wordt je eten sneller en beter verwerkt.

 

(her)kauwen

Probeer zo’n 20x per hap te kauwen. Niet alleen helpt kauwen bij het proeven van eten, je eten wordt er ook fijner en zachter van, waardoor het beter verteert. Je speeksel zet je spijsvertering aan het werk. Bovendien helpt goed kauwen je langzaam of in ieder geval trager te eten. En zo merk je weer eerder dat je genoeg gegeten hebt.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Gian Cescon via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen