Hoe houd je fruit zo lang mogelijk vers tijdens de warme zomerdagen?

21 juli 2023

Hoe houd je fruit zo lang mogelijk vers tijdens de warme zomerdagen?

In de zomer is er niets verfrissender dan vers fruit. Maar met de hitte en vochtigheid kan het soms een uitdaging zijn om je fruit fris en smakelijk te houden. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je fruit langer vers blijft, zelfs tijdens de warmste dagen. In deze blog delen we handige tips om je favoriete fruit zo lang mogelijk fris te houden.

Tip 1: Kies voor rijp, maar stevig fruit
Bij het kopen van fruit is het belangrijk om fruit te kiezen dat rijp is, maar nog stevig aanvoelt. Overrijp fruit kan sneller bederven, vooral in warme omstandigheden. Controleer de consistentie en vermijd fruit met blauwe plekken of tekenen van verval.

Tip 2: Bewaar fruit op een koele en donkere plaats
Hitte en zonlicht kunnen de rijping en kwaliteit van fruit versnellen. Bewaar je fruit op een koele en donkere plaats, zoals een kelder, voorraadkast of een koele hoek in de keuken. Dit helpt om de temperatuur stabiel te houden en verlengt de houdbaarheid.

Tip 3: Vermijd vochtige omgevingen
Hoewel fruit vaak vochtig is, is het belangrijk om het niet in een vochtige omgeving te bewaren. Voorkom dat fruit in contact komt met vocht, zoals condensatie op het aanrecht of in de koelkast. Te veel vocht kan schimmelvorming bevorderen en het fruit sneller laten bederven.

Tip 4: Was fruit voorzichtig vlak voor consumptie
Hoewel het belangrijk is om fruit schoon te maken, is het beter om dit vlak voor consumptie te doen in plaats van direct na het kopen. Water kan de natuurlijke beschermende laag van het fruit verwijderen, waardoor het sneller bederft. Spoel het fruit voorzichtig af onder koud stromend water en dep het droog voordat je het eet.

Tip 5: Overweeg invriezen
Als je merkt dat je fruit niet op tijd kunt consumeren, kun je het invriezen om de versheid te behouden. Snijd het fruit in stukjes, plaats het in diepvrieszakjes en bewaar het in de vriezer. Bevroren fruit is geweldig voor smoothies, ijsjes of als topping voor yoghurt.

Met deze eenvoudige tips kun je je favoriete zomerfruit langer vers houden. Succes!

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen