Meer calorieën in het weekend, is dat wel verstandig?

10 september 2020

Meer calorieën in het weekend, is dat wel verstandig?

Minder calorieën doordeweeks en meer calorieën in het weekend?

Het principe van afvallen is in de basis heel eenvoudig. Als je wilt afvallen of vet kwijt wilt, zal je elke dag minder calorieën binnen moet krijgen dan je verbruikt. Dit klinkt echter makkelijker dan dat het in de praktijk is.

NewFysic begeleidt al meer dan vijftien jaar duizenden mensen naar een gezond gewicht. We durven dan ook met een gerust hart te zeggen dat we inmiddels expert zijn op het gebied van afvallen, of het nu gaat om een paar kilo of een maandenlang traject: we will help you!

We weten dan ook dat het niet alleen moeilijk is om te starten, maar dat het nog veel moeilijker is om het vol te houden.

Waar ligt het probleem?
Veel mensen letten doordeweeks goed op wat ze eten. Op maandag begin je met volle moed aan het persoonlijke NewFysic-voedingsplan, waarbij je alles keurig bijhoudt en je ook jouw hand ook niet omdraait voor een overheerlijke maaltijd uit het NewFysic-kookboek. Ook lukt het je nog om tussendoor twee keer een rondje te rennen, sla je de vrijdagmiddagborrel met gemak over en laat je snoep, koek en alcohol links liggen. Lekker bezig!

Dan zaterdagochtend hét weegmoment: yes, afgevallen! Het is gelukt, dus dat moet gevierd worden…

Op maandag beginnen we weer opnieuw
Hier gaat het in de meeste gevallen een beetje ‘fout’. Stiekem eten we namelijk veel meer in het weekend, juist omdat je de wekelijkse structuur van werkdagen mist en de sociale activiteiten toenemen. Een koekje bij de koffie, een half stukje taart op een verjaardag, een paar gestolen patatjes en een wijntje bij het eten… Het lijkt niets, maar als je ook op deze dagen calorieën zou gaan bijhouden, zal je zien dat dit al snel een stuk hoger ligt dan op doordeweekse dagen. Niet leuk, maar het gaat echt harder dan je denkt. Die twee dagen calorie-overschot zorgen ervoor dat op maandagochtend weer bent aangekomen en je dus helemaal van voor af aan kunt beginnen, en dat alleen maar door die kleine snacks in het weekend!

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Hoe doorbreek je dit patroon?

Alles staat of valt met een structurele negatieve energiebalans, oftewel: minder calorieën eten dan dat het lichaam verbrandt, per dag. Of dus eigenlijk per week. Of per maand. Het voedingsplan van NewFysic is heel evenwichtig en biedt genoeg ruimte voor af en toe iets wat niet helemaal NewFysic-proof is. Overleg met je coach hoe je hier het beste mee om kunt gaan: hij/zij is ervaringsdeskundige en kan je de tools geven om een negatieve spiraal te doorbreken. En het goede nieuws: dat kan echt best wel eenvoudig!

[/lgc_column][lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”][/lgc_column]

 

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen