Met dit simpele trucje houden Italianen hun gewicht op pijl

25 februari 2019

Met dit simpele trucje houden Italianen hun gewicht op pijl

Tijdens het avondeten is het stil op straat, maar daarná… Ze wandelen wat, flaneren door de straten en sommigen eten een ijsje. Italianen weten niet alleen hoe ze van het leven moeten genieten, ze weten ook wat ze meten doen om fit en gezond te blijven.

 

En dat kun jij ook.

 

De paden op

De Italianen noemen dat loopje na het eten de ‘passeggiata’. Na het neerleggen van het bestek gaan ze nog even de deur uit om een (avond)wandelingetje te maken. Voor de Italianen een mooi moment om de benen nog even te strekken én de buren te spreken. En laat dit nu een perfecte manier te zijn om de zojuist genuttigde maaltijd te helpen verteren.

 

Lopen, lopen, lopen

Uit onderzoek blijkt dat een wandeling van 15 minuten de kans op diabetes verkleint en de bloeddruk reguleert. Daarnaast doet het halen van een frisse neus na de maaltijd wonderen voor je humeur en slaap je er goed op. Drie keer een wandeling van 15 minuten is overigens net zo effectief als één wandeling van 45 minuten.

 

Meer energie

Klinkt als een easy way to loose weight, toch? Maak het niet te groot; het gaat je geen kilo’s schelen op een week. Maar door na de maaltijd even een blokje om te lopen, zul je wel merken dat je energieker de dag doorkomt. Bovendien weerhoudt dit trucje je ervan direct na een maaltijd naar iets zoets te grijpen.

 

Op zoek naar meer manieren om ongemerkt meer te bewegen? Je vindt ze hier.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

Foto: Josh Hild via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen