Onderzoek wijst uit: dit is het recept tegen rimpels

4 februari 2019

Onderzoek wijst uit: dit is het recept tegen rimpels

Veel vrouwen zijn op zoek naar het ultieme middel in de strijd tegen de tijd. Mannen trouwens ook, als we gezondheidsdeskundige Bart mogen geloven. Helaas werkt deze methode enkel voor vrouwen. Jammer voor hen, wel fijn voor ons.

Gezondheidsdeskundige Bart (37) legt ons wekelijks uit welke invloed voeding kan hebben op je gezondheid. Vandaag: dit moet je eten om rimpels te voorkomen.

Eerst het zuur, dan het zoet

Aangezien ik heb geleerd te starten met het slechte nieuws alvorens de positieve kant van het verhaal te belichten, gaan we eerst even samen door de zure appel heen bijten. Daar komt-ie: de rimpels die je al hebt, gaan niet meer weg. Zo, dat is eruit. Maar dan door naar het goede nieuws: nieuwe rimpels kun je voorkomen, en wel op deze manier.

Vers

Het Erasmus MC ontdekte, door middel van een onderzoek onder 2700 vijftigplussers, dat de sleutel tot een gladde huid zich bevindt in gezonde voeding. Het eten van veel verse groenten, fruit en vis en het matigen met suiker en alcohol helpt je huid gezond te houden. Selma Mekić, arts-onderzoeker op de afdeling dermatologie, vertelt: ‘Er zijn onderzoeken gedaan naar de effecten van losse voedingsmiddelen, maar je eet niet de hele dag door alleen appels. Juist de combinatie van eten kan de rimpelvorming versterken of remmen.’

 

LEES OOK: 5x Voeding voor een stralende huid

 

Mannen vs vrouwen

Jammer genoeg voor het mannelijke deel van de bevolking, treden deze voordelen alleen bij vrouwen op, aldus Selma Mekić: ‘In gezonde voeding zitten allerlei vitamines en antioxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden als UV-licht, maar waarom vrouwen hier positiever op reageren weten we nog niet. Het zou kunnen dat voedingsstoffen bij hen eerder effect hebben omdat de huid over het algemeen dunner is dan bij mannen, of dat er – zelfs ná de menopauze – een hormonaal effect is. Maar daar is meer onderzoek voor nodig.’

Alcohol

Vrouwen die zich netjes aan de schijf van vijf houden en gedurende hun leven gezond blijven eten, kunnen deze gezonde levensstijl alsnog teniet toen door het drinken van alcohol, laat het onderzoek  zien. Selma Mekić: ‘We denken dat alcohol – net als suikers – de normale celprocessen beschadigt, waarbij herstelmechanismen in de huid worden verstoord.’

 

LEES OOK: Hoe kan ik mijn stofwisseling versnellen?

 

Afvallen

Gezonde voeding helpt je lichaam optimaal te functioneren en gewicht te verliezen, als je dat wilt. Maar mocht je nog een reden nodig hebben om veel verse vis, groenten en fruit te eten kan dit onderzoek een goede motivatie zijn.

Houd je niet van verse vis of vind je het moeilijk aan je wekelijkse quotum te komen? Dan kun je Omega 3&E ook in supplement-vorm slikken. Je kunt ze hier online bestellen

 

Bart (37) is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van een (nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Bron: AD
Foto: Eric Ward via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen