Pasta afmeten zonder weegschaal

15 november 2018

Pasta afmeten zonder weegschaal

Als je niet het hele pak pasta in één keer wilt gebruiken, kan het lastig zijn de juiste hoeveelheid pasta af te meten, zeker als je geen weegschaal hebt of wilt gebruiken. Toch is het niet onmogelijk. Emma vond een paar handige manieren.

Zo eet je nooit teveel en houd je verspilling in de hand.

Spaghettimeter

Er zijn verschillende soorten attributen te koop om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid pasta in de pan gooit. Met een spaghettimeter meet je eenvoudig de juiste hoeveelheid door de pasta door de daarvoor bedoelde gaten of ringen te steken. Sommige pasta’s hebben een gat in het midden, weet je nu eindelijk waar die voor bedoeld is… Let wel op dat je goed kijkt of dit ook de 40 gram ongekookte spaghetti is die wij aanraden 😉

 

Plastic flesje

Heb je deze attributen allemaal niet in huis? Ook dan hoef je niet met overmatig veel pasta te blijven zitten. Gebruik de opening van een klein plastic (Spa)flesje als meetmaatje. Vul de opening met spaghetti, en daar is je portie voor één persoon, bij NewFysic goed voor bijna 2 personen. Bekijk onderstaande video voor een demonstratie.

 

Met de hand

Je kunt spaghetti ook met de hand meten, je krijgt dan een iets grovere hoeveelheid, maar toch handig als je geen spaghettimeter of plastic flesje in huis hebt. Als vuistregel kun je dan aanhouden dat de hoeveelheid die tussen de top van je duim en wijsvinger past, voldoende is voor één volwassene. Voor een NewFysic portie houd je de top van je wijsvinger en de onderkant van je eerste duimkootje aan. Heb je nou extreem grote of kleine handen, laat dan iemand anders deze test uitvoeren 🙂

 

Mocht je je nu afvragen hoe verantwoord het eten van koolhydraten is, als je wilt afvallen: lees dan dit artikel: Word je dik van koolhydraten?

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

 

Bekijk onze populairste artikelen over afvallen en een gezonde levensstijl:

  1. Het gevaar van buikvet en visceraal vet
  2. Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig?
  3. Gezond afvallen: feiten en tips. Alles over gezond en duurzaam afslanken
  4. Supplementen en afvallen: wat werkt er wel

 

Foto: Brooke Lark via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen