5 tips om gezonde keuzes te maken op vakantie

3 juli 2023

5 tips om gezonde keuzes te maken op vakantie

De zomer is gestart en de vakantieperiode is in aantocht! Dat betekent tijd om even lekker te ontspannen… Voor veel mensen betekent vakantie echter ook een onderbreking van hun normale routine, inclusief hun gezonde eetgewoonten. Maar wie zegt dat je niet kunt genieten van je vakantie en tegelijkertijd gezonde keuzes kunt maken? Wij zullen je laten zien hoe je tijdens je vakantie gezonde keuzes kunt maken met behulp van 5 tips! 

Tip 1: Bereid je voor
Voordat je op vakantie gaat, is het handig om je voor te bereiden en onderzoek te doen naar de plaats van bestemming. Zoek alvast naar gezonde eetgelegenheden, supermarkten of lokale markten waar je verse ingrediënten kunt kopen. Als je op de hoogte bent van de (gezondere) opties op je bestemming, ben je beter voorbereid en kun je de juiste keuzes maken wanneer je daar bent. Maak daarbij een lijst van gezonde snacks die je kunt meenemen. Op die manier heb je altijd iets bij de hand wanneer je trek krijgt en voorkom je dat je naar ongezonde opties grijpt.

Tip 2: Kies voor evenwichtige maaltijden
Op vakantie genieten we vaak van uitgebreide maaltijden en lokale specialiteiten. Hoewel het belangrijk is om van het eten te genieten, kun je proberen om evenwichtige maaltijden samen te stellen. Kies voor gerechten die veel groenten, mager vlees of vis en volkorenproducten bevatten. Vermijd gefrituurd voedsel en probeer te matigen met zout en suiker. Mocht het echt niet lukken om je hier aan te houden kun je altijd de NoRegret inzetten! 😉

Tip 3: Kijk naar de portiegrootte
Tijdens je vakantie is het verleidelijk om grote porties te eten, vooral als de lokale keuken heerlijke gerechten biedt. Probeer echter bewust te zijn van je portiegrootte. Je kunt bijvoorbeeld een voorgerecht delen met je reisgenoten of vragen om een halve portie. Door hierop te letten en je bewust te zijn van je verzadiging, kun je voorkomen dat je te veel eet en jezelf overeet.

Tip 4: Blijf voldoende drinken
Voldoende hydratatie is essentieel. Vooral tijdens je vakantie, wanneer je vaak actiever bent en mogelijk meer zweet. Drink voldoende water gedurende de dag om je vochtbalans op peil te houden. Het is verstandig om alcohol en suikerhoudende dranken te beperken, omdat ze vaak veel calorieën bevatten en weinig voedingswaarde hebben.

Tip 5: Blijf actief
Naast gezonde voeding is lichaamsbeweging ook belangrijk tijdens je vakantie. Verken je bestemming te voet, huur fietsen, ga zwemmen of doe mee aan lokale activiteiten. Zo blijf je actief en verbrand je wat extra calorieën.

Tot slot: Met de juiste mindset en een beetje planning kan ook jij gezonde keuzes maken op vakantie. Het draait allemaal om balans en genieten. Door hier vooraf bewust mee aan de slag te gaan kun je je vakantie vullen met heerlijk en gezond eten en leuke activiteiten, terwijl je die gezonde levensstijl nog steeds vasthoudt. Vergeet vooral niet te genieten van je vakantie!💜

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen