Tips voor de warme zomerdagen

20 juni 2022

Tips voor de warme zomerdagen

Het is officieel zomer! We genieten met volle teugen van het heerlijke zomerweer. Ons lichaam heeft het tijdens de warme dagen best te verduren. Het is hard aan het werk voor een goede warmteregulatie, raakt sneller uitgedroogd, wil nog weleens vocht vasthouden en is lastiger in beweging te krijgen. We delen 5 tips met jullie, om je lichaam een handje te helpen:

Water, water en nog eens water

Nu de temperaturen zijn gestegen heeft iedereen te maken met een groter vochtverlies. De bekendste vormen van vochtverlies zijn zweten (c.a. 450 – 900 ml per dag) en urineren (c.a. 500 – 1400 ml per dag). Maar ook via de ademhaling (c.a. 350 ml per dag) en ontlasting (c.a. 150 ml per dag) verlaat vocht ons lichaam. Lichaamsvocht zorgt onder andere voor een goede warmteregulatie en het vervoer van nutriënten en afvalstoffen in het lichaam. Ook speelt het een rol bij spijsverteringsprocessen. Dit zijn belangrijke processen die goed moeten blijven werken, zeker tijdens het afvallen!

Drink daarom voldoende water, het liefst ca. 2 liter per dag. Het drinken van water zorgt ervoor dat je stofwisseling versnelt. Ons lichaam heeft vocht nodig voor het aan- en afvoeren van afvalstoffen en bij onvoldoende vocht vertraagt de stofwisseling. Drinken, en dan vooral water, is dus ontzettend belangrijk. Maak je water extra lekker door er wat verse citroen, limoen, munt, gember, watermeloen, grapefruit, of komkommer in te doen!

Maak je eigen gezonde ijsjes

Waterijsjes zijn een goede manier om af te koelen en ze zorgen er ook nog eens voor dat je extra vocht binnenkrijgt. Ben je nog op zoek naar lekkere gezonde ijsrecepten? Bekijk onze heerlijke ijsrecepten hier.

Drink onze Detox Thee

Onze Detox Thee is heerlijk te drinken als verfrissende ijsthee en werkt als een gezonde oppepper voor het lichaam. Het zit boordevol antioxidanten en heeft een zuiverende en ontgiftende werking. Voeg 1 zakje toe aan 1 liter (koud) water, laat 6-8 uur staan in de koelkast, haal het zakje eruit en voeg vers fruit of kruiden toe en geniet! Wil je zelf ook de Detox Thee proberen? Bestel hem hier. 

Aqua Smart Max

Aqua Smart Max ondersteunt een goede vochthuishouding van het lichaam en helpt daarnaast bij een goede nierfunctie en gezonde urinewegen. Dit voedingssupplement is samengesteld op basis van kruiden en 2 capsules per dag is al genoeg voor het ervaren van positieve effecten. Bij 3 capsules per dag helpt Aqua Smart Max zelfs bij overgewicht en om op gewicht te blijven!

Heb je het gevoel dat je veel vocht vasthoud, start dan met 2-3 maal daags 2 capsules innemen met water tot je het verschil merkt. Maximaal 6 capsules per dag. En stap daarna over op de onderhoudsdosering van 2 tot 3 per dag. Lees hier meer over de Aqua Smart Max.

Ga zwemmen

Zwemmen is een low-impact sport. Daarmee bedoelen we dat zwemmen goed is voor je spieren, pezen en gewrichten. Bovendien werkt een duik in het koele water verfrissend voor lichaam en geest. Wist je dat je in het water 90% minder weegt en jouw lichaam daardoor veel meer spaart?  Je houdt zwemmen daardoor langer vol op warme dagen dan andere sporten. Je lichaam hoeft minder hard te werken, terwijl je toch veel calorieën verbrandt!

Vergeet vooral niet te genieten van deze mooie zomerse dagen! Mocht je meer tips en advies nodig hebben, dan kan je altijd bij jouw coach terecht.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen