Waarom (goed) ontbijten zo belangrijk is als je wilt afvallen

24 oktober 2018

Waarom (goed) ontbijten zo belangrijk is als je wilt afvallen

Van een goede start (lees: een gezond ontbijt) heb je de rest van de dag profijt. Zeker als je gewicht wilt verliezen. Hoe dat precies zit, lees je hier.

 

Sla je ontbijt in ieder geval nooit over.

Geef je spijsvertering een kickstart

Dat je ‘s ochtends niet meteen staat te springen om op te staan is helemaal niet zo gek. ‘Moe’ wakker worden komt door een gebrek aan vocht, het vocht dat je gedurende de nacht bent kwijtgeraakt. Door dit direct na het opstaan aan te vullen zul je je ook minder slaperig voelen. Als je ‘s ochtends een glas water met citroensap drinkt, vul je niet alleen je vochtbalans aan, maar geef je je spijsvertering ook nog eens een kickstart. Door je darmen alvast aan het werk te zetten zullen ze de rest van de dag beter in staat zijn voedingsstoffen uit je maaltijden op te nemen. En daar profiteert je lijf dan weer de hele dag van.

 

Zwaar ontbijten

Word jij wakker met een hongergevoel? Dat is een natuurlijk signaal van het lichaam. Er is brandstof nodig om de dag mee te beginnen én door te komen. Om die reden mag je ontbijt best calorierijk zijn; je hebt de rest van de dag om het te verbranden. Zorg er echter wel voor dat je gezond ontbijt, zonder snelle suikers en koolhydraten.

 

LEES OOK: Gezonde ontbijtjes voor zoetekauwen

 

Goed ontbijten voorkomt snaaien

Zeker als je wilt afvallen is ontbijten belangrijk. Het ontbijt zorgt voor de rest van de dag voor een verzadigd(er) gevoel, waardoor je minder snel in de verleiding komt om toe te geven aan lekkere trek (die zeker ‘s avonds of na de lunch de kop op kan steken). En van dat ontbijt mag je best een feestje maken; haal verse producten in huis en eet precies dat waar jij zin in hebt in de morgen.

 

Rustmoment

Naast de voedingsstoffen die je tijdens het ontbijt tot je neemt, is het helemaal niet zo slecht om even de tijd te nemen om de dag te beginnen. Ja, je kunt je cracker in de auto op weg naar werk opeten, maar beter is het om even rustig te gaan zitten en bewust bezig te zijn met wat je eet én hoe je dag eruit gaat zien.

 

Geen trek in de ochtend

Ben jij het type dat ‘s ochtends geen hap door de keel krijgt en niet aan ontbijten kan dénken? Zorg dan dat je in ieder geval een glas water met citroensap drinkt en iets lichts eet. Balanceer de rest van de dag je calorieën uit. Als je echt helemaal niets ontbijt en bijvoorbeeld flink luncht, dan zal je merken dat je ‘s middags een ontzettende energiedip krijgt. Het kost je lichaam dan extra veel energie om de lunch te verwerken. Als je ‘s ochtends ontbijt, neem je vaak een kleinere lunch en wordt de verwerking van het voedsel verspreid over de gehele dag.

 

Kun jij zelfs met een goed ontbijt, ‘s ochtends maar niet op gang komen? Probeer dan het supplement Mood & Energy van NewFysic, dan zit je lekker in je vel en kom je energiek de dag door.

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Melissa Belanger on Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen