Waarom het belangrijk is om vet te eten

14 mei 2019

Waarom het belangrijk is om vet te eten

Als je probeert af te vallen, is het beter om niet te veel vet en suikers binnen te krijgen. Maar helemaal geen vet, doet je lichaam geen goed. Het is ook tijdens je afslankproces enorm belangrijk om vetten binnen te krijgen, en wel om deze reden.

Je moet alleen even weten wélke vetten dat zijn.

Obesitas

Er is lang gedacht dat vet de grote boosdoener was in de ontwikkeling van onder andere obesitas en hartziektes. Omdat vet veel calorieën bevat, zouden we het eten hiervan moeten vermijden als we een lagere BMI zouden willen bereiken. Na meer onderzoek bleek dat het juist heel belangrijk is om regelmatig vet te eten om gezond te blijven.

 

Energiebron

Vetten zijn een belangrijke energiebron en zijn noodzakelijk om de basisfuncties van je lichaam te ondersteunen. Bovendien helpen vetten tegen ontstekingen, het in balans houden van hormonen en de bloedsuikerspiegel en een betere opname van vitaminen.

 

Goed vet en slecht vet

Nu we dit weten, welke vetten kunnen we dan met een gerust hart eten? Er bestaan goede, en slechte vetten. Bij ‘slechte’ vetten kun je denken aan frituurvet, boter maar ook te veel dierlijk vet zoals in spek zit kun je beter niet te vaak eten. Laat staan als je op dieet bent 😉 Toch zijn er ook vetten die heel belangrijk zijn genoeg binnen te krijgen, zoals omega 3. Dit vet bevindt zich in vette vis zoals zalm, sardines, haring en ansjovis. Bij NewFysic mag je al deze vette vis eten, dus doe dat ook vooral, als je dit lekker vindt.

 

Supplement

Hou je niet zo van vis of lukt het je gewoon niet dit meerdere keren per week op het menu te zetten? Bestel dan het supplement Omega 3&E. Dit supplement zorgt ervoor dat jij genoeg omega 3 binnenkrijgt, zonder dat je daar drie keer per week zalm voor op het menu hoeft te zetten.

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Debby Hudson via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen