Informatie GLP-1 programma

Vanaf 24 juni bij NewFysic

Een programma dat afslankmedicatie combineert met wekelijkse begeleiding, hoogwaardige ondersteunende supplementen en een op maat gemaakt voedingsplan, speciaal voor mensen met een BMI van 30+ of een BMI van 28+ met medische indicatie.

De kosten voor het GLP-1 programma bedragen €2.395,-

Algemene informatie over GLP-1 medicatie

– Wat is GLP-1 medicatie?
– Hoe werkt GLP-1 medicatie


Uitleg NewFysic GLP-1 programma

– Hoe werkt het NewFysic GLP-1 programma?
– Waarom biedt NewFysic dit GLP-1 programma aan?
– Wanneer kom je in aanmerking voor het GLP-1 programma?
– Waarom zou ik kiezen voor het GLP-1 traject bij NewFysic?

Algemene informatie over GLP-1 medicatie

Wat is GLP-1 medicatie?

GLP-1 medicatie, ook bekend als GLP-1 receptor agonisten, verwijst naar een groep geneesmiddelen die de werking van het hormoon glucagonachtig peptide-1 (GLP-1) nabootsen. GLP-1 is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt en een belangrijke rol speelt bij de regulatie van de bloedsuikerspiegel. Het wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van type 2 diabetes en obesitas.

Enkele voorbeelden van GLP-1 medicijnen zijn liraglutide (Victoza, Saxenda), semaglutide (Ozempic, Rybelsus) en dulaglutide (Trulicity). 

Hoe werkt GLP-1 medicatie?

GLP-1 medicatie verwijst naar geneesmiddelen die zijn gebaseerd op het hormoon glucagonachtig peptide-1 (GLP-1) of die de werking van dit hormoon nabootsen. GLP-1 is een natuurlijk hormoon dat in het menselijk lichaam wordt geproduceerd en verschillende effecten heeft met betrekking tot de regulatie van de bloedsuikerspiegel en eetlust.

GLP-1 medicatie wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van type 2 diabetes en bij gewichtsverlies. Hier zijn enkele belangrijke punten over GLP-1 medicatie:

1. Werking

  • Stimulering van insuline afgifte: GLP-1 medicatie werkt door de activiteit van het GLP-1 hormoon in het lichaam na te bootsen. Dit hormoon stimuleert de alvleesklier om insuline af te geven wanneer de bloedsuikerspiegel te hoog is. 
  • Remming van glucagon afgifte: de aanmaak van insuline zorgt voor verminderde afgifte van glucagon. Glucagon is het hormoon dat de productie van glucose in de lever stimuleert. Dit helpt de bloedsuikerspiegel stabiel en onder controle te houden
  • Vertraagde maaglediging: door de snelheid waarmee voedsel de maag verlaat te vertragen. Dit kan helpen om een gevoel van verzadiging te bevorderen en de neiging tot overeten te verminderen.
  • Verminderd hongergevoel: daarnaast kan GLP-1 medicatie de eetlust verminderen en het gevoel van verzadiging te bevorderen.

2. Gebruik

  • Diabetes type 2: GLP-1 medicatie wordt vaak gebruikt als aanvullende therapie bij de behandeling van type 2 diabetes, vooral bij mensen bij wie andere behandelingen niet effectief zijn gebleken. 
  • Overgewicht: Het kan ook worden voorgeschreven aan mensen met overgewicht of obesitas om gewichtsverlies te bevorderen.

3. Toedieningsvorm

  • GLP-1 medicatie wordt meestal toegediend via injectie, hoewel er ook orale formuleringen beschikbaar zijn.

4. Bijwerkingen

  • Hoewel GLP-1 medicatie over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen bijwerkingen optreden, waaronder misselijkheid, braken, diarree en verminderde eetlust.

GLP-1 programma via NewFysic:
Hoe werkt het NewFysic GLP-1 programma?

1. Meld je vrijblijvend aan voor het programma: Zodra je je hebt aangemeld voor het NewFysic GLP-1 programma, ontvang je een bevestiging en nemen we contact met je op. Meld je vrijblijvend aan via deze link.

2. Medische vragenlijst: De medische vragenlijst met aanvullende informatie wordt per mail naar jou toegestuurd.

3. Arts beoordeelt de medische vragenlijst: Onze arts beoordeelt de medische vragenlijst en beslist of je mag deelnemen aan het GLP-1 programma met een duur van 6 maanden.

4. Arts schrijft GLP-1 medicatie voor: De arts schrijft de GLP-1 medicatie voor die nodig is voor het programma.

5. Fysieke intake op de vestiging: De eerste weging en alle overige metingen worden op de vestiging verricht. Persoonlijk voedingsplan en gebruik GLP-1 medicatie wordt besproken.

6. Uitleg ondersteunende GLP-1 supplementen: GLP-1 supplementen worden besproken/werking uitgelegd en meegegeven aan de klant. Zonder de hoogwaardige GLP-1 supplementen mag de klant niet deelnemen aan het NewFysic programma. Deze dienen ter ondersteuning van gezond afvallen.

7. Wekelijkse weegmomenten: Je komt wekelijks wegen en meten op de vestiging. Gewichtsverlies wordt gemonitord en je wordt wekelijks gecoacht.

8. Gezond gewicht bereikt: Bij het behalen van een BMI van 25 of lager binnen 6 maanden, stap je over op het reguliere programma.

Duur programma:

6 maanden onder supervisie van onze arts(en). De GLP-1 medicatie mag worden toegediend tot een BMI > 25. Bij BMI < 25 stoppen we met de medicatie en begeleiden we de klant met het reguliere traject van NewFysic. De focus van NewFysic ligt altijd op gezond en duurzaam afvallen door gezonde voeding.

Dosering:
Voor alle GLP-1 medicatie geldt dat de dosering wordt bepaald aan de hand van een speciaal protocol opgesteld door de arts(en).

Mogelijke bijwerkingen:

–          Misselijkheid, braken, diarree en buikpijn

–          Slapeloosheid (eerste 3 maanden)

–          Duizeligheid, hoofdpijn

–          Vermoeidheid

–          Dehydratie

–          Reacties op de injectieplaats


Uit diverse studies en ervaringen is gebleken dat het gebruik van GLP-1 medicatie voor gewichtsverlies zonder begeleiding en extra ondersteunende supplementen, vaak gepaard gaat met lichamelijke bijwerkingen. Men gaat minder eten en laat vaak voeding staan, wat negatieve gevolgen heeft voor je stofwisseling, humeur, spier- en energieverlies en men kan minder goed functioneren en er kan vermoeidheid, duizeligheid of hoofdpijn optreden. Dit ontstaat omdat je in principe roofbouw op je lichaam pleegt.

Ook is de kans dat je snel weer aankomt in gewicht als je stopt met de medicatie zonder dat je de juiste begeleiding en ondersteuning hebt gehad.

NOOT: Bij NewFysic hanteren wij een door de arts(en) aangepast toedieningsprotocol, aangevuld met hoogwaardige ondersteunende supplementen. En een op maat gemaakt voedingsplan waardoor de kans op bovengenoemde klachten / bijwerkingen nagenoeg nihil zijn.

Waarom biedt NewFysic het GLP-1 programma aan?

De afslankbranche is hele innovatieve slag aan het maken. Medicatie om af te vallen is niet meer weg te denken uit de branche.

Verschillende (cosmetisch-) klinieken zijn al bezig met medisch afslanken. Met goede resultaten!

Gevaarlijk overgewicht
Klanten met een BMI boven 28 hebben vaak onderliggende oorzaken waardoor het afvallen bemoeilijkt wordt. Deze klanten, of klanten met een BMI boven de 30 (obees) hebben meer steun nodig om een gezond BMI te bereiken. Ernstig overgewicht is iets wat de laatste jaren schrikbarend toeneemt. Overgewicht en obesitas vormen een groot probleem in onze moderne maatschappij. Maar liefst 50% van de Nederlanders heeft ermee te kampen, met alle gezondheidsklachten en risico’s van dien.

Dat is de kracht van NewFysic
Newfysic heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl. Nu is de tijd aangebroken om de volgende stap te maken om nog meer mensen te helpen aan een gezond BMI!

Met veel enthousiasme willen wij graag de het NewFysic GLP-1 programma aan jullie presenteren!

Medische begeleiding van artsen en dietisten

In samenwerking met onze arts(en), diëtisten en apothekers bieden wij een programma aan waarin wij klanten begeleiden tijdens hun traject van medisch afvallen met hulp van GLP-1 medicatie.

Een programma ontwikkelt door ons team van specialisten en experts in gedragsverandering. Onder begeleiding gezond medisch afslanken, met wekelijkse persoonlijke coaching, speciale op maat gemaakte GLP-1 voedingsplannen en hoogwaardige ondersteunende supplementen die speciaal ontwikkeld zijn voor het GLP-1 programma.

GLP-1 medicatie zorgt er onder andere voor dat de eetlust afneemt en de maaglediging vertraagt. Dit zorgt ervoor dat je minder kcal tot je neemt en je gewicht afneemt. De GLP-1 medicatie zorgt er tevens voor dat de relatieve afname van het viscerale vet (gevaarlijk vet) hoger is dan van onderhuids vet.

Bij medische complicaties hebben wij altijd onze arts(en) tot beschikking staan.

Wanneer kom je in aanmerking voor het programma?

–    Klanten met een BMI > 28 met een medische indicatie, zoals hoge bloeddruk, slaapapneu, hoog cholesterol en artrose

–    Klanten met een BMI > 30

Wanneer kom je niet in aanmerking voor het programma?

–          Klanten met diabetes type 2 in overleg met de arts(en)

–          Klanten die zwanger zijn of borstvoeding geven

–          Klanten met (ernstige-) nierinsufficiëntie

–          Klanten met hartfalen

–          Klanten ouder dan 75 jaar

–          Klanten jonger dan 18 jaar

–          Klanten met ernstige leverproblemen

–          Klanten met chronische darmontsteking (IBD) of ernstig maag- en darmprobleem wat kan leiden tot vertraagde maaglediging (gastroparese)

–          Klanten met een allergie voor de werking van een van de stoffen in het geneesmiddel- schildklierpatiënten (altijd eerst navraag bij arts)

Waarom zou ik kiezen voor het GLP-1 traject bij NewFysic?

We begeleiden & coachen de klanten tijdens het gehele traject. Wekelijkse weegmomenten en op maat gemaakte voedingsplannen speciaal voor de GLP-1 klanten. Gecontroleerd afvallen.

Klanten zullen afvallen zonder dat de stofwisseling significant vertraagt. Door middel van voeding en hoogwaardige supplementen ondersteunen we de spieren en zullen de klanten in hun vetmassa afvallen. Fit en energiek het afvaltraject doorlopen.


Hoogwaardige ondersteunende supplementen
Speciaal voor het GLP-1 programma zijn er ook speciale supplementen en voedingsplannen ontwikkeld:

–  Krachtige vegan proteïne shake: bomvol met vegan eiwitten, aminozuren en vezels

–  Liposomaal hoogwaardige MultiV: Vitaminen en mineralen die in microscopische vetachtige bolletjes beschermd worden tegen oa maagzuur. De kleine bolletjes zorgen ervoor dat de vitaminen en mineralen beter worden opgenomen door het lichaam. Dit mede omdat je lichaam (darmen) langer de tijd hebben om de nutriënten  goed op te nemen.


Voedingsplannen ter ondersteuning
NewFysic biedt twee soorten voedingsplannen aan (met onderverdeling op basis van Kcal behoefte en man/vrouw):

–     Voedingsplan met 5/6 eetmomenten verdeeld over de dag.

–     Intermittent fasting voedingsplan volgens de 16 – 8 regel. Ontbijt overslaan en vanaf 12 uur eerste eetmoment. 16 uur vasten.

De klant bepaalt in samenspraak met de coach welk van deze voedingsplannen het beste past.

DISCLAIMER: Afslankmedicatie zoals Saxenda en Wegovy dient als (tijdelijke) ondersteuning bij overgewicht of obesitas en wordt niet als snelle oplossing gebruikt, maar voorgeschreven door artsen en altijd onder begeleiding van een NewFysic coach. Ozempic is alleen bestemd voor diabetespatiënten. Bij NewFysic benadrukken we het belang van een gezonde leefstijl, inclusief gezond eten, voldoende bewegen, stressreductie en goede nachtrust, als basis voor duurzaam gewichtsbeheer en gezond leven. Voor sommigen kan medische behandeling noodzakelijk zijn om gezondheidsproblemen te voorkomen, ook bij een gezonde levensstijl.