Een heerlijk frisse mocktail voor een feestje of zomerse avond.
Kiwi-muntsorbet met frisse ‘mojito’
2 personen 10 + 4-5 uur wachttijd min
Ingrediënten
- Kiwi-muntsorbetijs bruiswater
- 4 stuk kiwi's
- 2 Takjes verse munt
- 2 theelepels zoetstof (vloeibaar, bijv. Canderel)
- 1/2 stuk limoen
- Mojito bruiswater
- 1 stuk kiwi's
- 1/2 stuk Granny Smith appel (of andere friszure soort)
- 1 stuk limoen
- 2 stuk takje verse munt
- 100/150 milliliter bruiswater
Benodigdheden
- Blender, staafmixer of keukenmachine
- Ijsmachine of ijsbak
- 2 Rietjes
Bereiden
Kiwi-muntsorbet
Schil de kiwi’s en snijd deze in stukjes. Hak de blaadjes munt heel fijn. Pureer de kiwi en gehakte munt kort – zorg dat de zaadjes van de kiwi niet stuk gaan – en meng het zoetstof en het sap van de limoen erdoor.Doe de puree in de ijsmachine en volg de instructies op de verpakking. Heb je geen ijsmachine? Doe de kiwipuree dan in een ijsbak in de vriezer en roer het ijs om de 20 minuten door met een vork om ijskristallen te voorkomen. Laat het ijs in totaal in 4-5 uur opstijven.
Mojito
Schil de kiwi en snijd hem in partjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in heel dunne partjes. Snijd de limoen ook in partjes.Knijp de helft van de partjes limoen uit boven de 2 glazen. Voeg 2 bollen kiwi-muntsorbet toe per glas, plus de kiwi, appel, de overige limoenpartjes en de muntblaadjes en schenk het bruiswater erbij – zoveel dat de ingrediënten niet allemaal onderstaan. Rietje erin en slurpen maar!