De beste alternatieven voor alcohol

1 augustus 2018

De beste alternatieven voor alcohol

Het studentenleven mag dan achter haar liggen, Merel houdt nog steeds van een drankje. Om toch binnen haar NewFysic-dieet te blijven schotelt ze ons vijf alternatieven voor een wijntje of biertje voor.

Tijdens mijn leven als student dronk ik alles. Ik dacht er niet eens over na. Hetzelfde gold trouwens voor eten. De kilo’s vlogen er dan ook aan. Al sinds ik NewFysic doe, ben ik op zoek naar lekkere alternatieven voor alcohol. Want alleen maar water drinken hoeft écht niet! Bestel deze week dus eens een Holy Soda of tomatensap.

(ijs)Thee

Geen drankje waar je nog nooit aan had gedacht, dat snap ik. Maar: thee is er tegenwoordig in zo ontzettend veel verschillende soorten, samenstellingen en smaken, dat het echt de moeite waard is je in te verdiepen. Bezoek eens een thee-bar en stel je eigen mix samen van losse thee. Of maak eens ijsthee van je favoriete smaak. NewFysic biedt trouwens haar eigen heerlijke theepakket aan.

Water met een smaakje

Meenemen: een karaf koud (eventueel koolzuurhoudend) water en als toevoeging (een mix van) de volgende ingrediënten:

  • Citroen/limoen
  • Munt/gember/basilicum/tijm
  • Appel/aardbeien/watermeloen/sinaasappel/blauwe bessen/mango/ananas
  • Komkommer

 

LEES OOK: Gezonde tips voor een slanke barbecue

 

Rivella, Holy Soda & Crystal Clear

Dit zijn drankjes die je bij de meeste horeca gelegenheden gewoon aan de bar kunt bestellen. Vind je dat lekker, kun je er ook altijd een schijfje citroen bij vragen – zelfde geldt voor light frisdranken.

Tomatensap

Dit vond ik echt een uitvinding. Ik weet niet of ik voor NewFysic ooit tomatensap had besteld in een restaurant, maar wat is dit lekker! En net alsof je een Bloody Mary drinkt, alleen dan zonder de tic 😉

 

LEES OOK: Gezond uit eten, hoe doe je dat?

 

Virgin bubbles

Maak van limonadesiroop en Spa Rood een kan of groot glas ‘virgin bubbles’ en garneer met wat blaadjes gekneusde munt. NewFysic raadt de volgende siropen aan: Céréal, Cool Bear, Raak vruchtensiroop zero sugar, Slimpie en Yeau.

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen