Thuis op vakantie

21 januari 2021

Thuis op vakantie

Op vakantie zijn, nieuwe plekken en culturen ontdekken, nieuwe mensen leren kennen, quality time met familie. We verlangen er zo naar en hebben het ook nodig. Nu vakantie even heel ver weg lijkt, gaat er niks boven vakantie in… eigen huis. Ja, want dat kan hoe groot of klein je huis ook is. Gaan jullie mee? Het reduceert stress en zoals we inmiddels weten, hoe minder stress hoe makkelijker het afvallen gaat. Dus… let’s go!

#1 Verander de badkamer in een 5 sterren Spa- en beauty resort
De meeste badkamers in hotels lijken soms wel een spa. Waarom zouden we dat thuis niet gewoon een beetje nabootsen? De beste manier om dat gevoel thuis te creëren, is door uw badkamer simpelweg in een ruimte van totale ontspanning en rust te veranderen.

Een bad is de perfecte manier om thuis dat vakantiegevoel te creëren. Investeer in (h)eerlijke en natuurlijke producten die ook nog eens een fijne geur geven. Zo kun je je heerlijk ontspannen en tot rust komen.  Wil je echt los? Probeer dan een leuk exotisch behangetje in deze tijd. Op Pinterest kun je tal van inspiratie op doen voor een heerlijke Home Spa.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat jouw badkamer op die van een hotel badkamer lijkt, is door ervoor te zorgen dat deze schoon, opgeruimd en georganiseerd is. Als je echt alles uit de kast wilt halen, kun je investeren in bijpassende handdoeken om de hele zaak echt bij elkaar te brengen.

#2 Verander de slaapkamer in een luxe, comfortabele ruimte
Het eerste dat opvalt wanneer je in een hotel verblijft, is hoe prachtig vaak de hotelkamer is. Om dat perfecte ‘vakantie thuis’-gevoel te creëren, kun je van jouw slaapkamer een ruimte maken waar je echt kunt ontspannen. Investeer in zacht en luxueus beddengoed

Een andere manier om het vakantiegevoel te creëren, is door voor jezelf maar ook je huisgenoten of gezin kleine cadeautjes achter te laten voor als ze thuiskomen. Ken je de schattige kleine details, zoals verse bloemen op je kussen en een vers opgemaakt bed? Wat houdt je tegen ?

Volgens Breinexpert Daphne Feller helpt iedere dag een vakantie momentje bij het reduceren van stress. Dus…waarom niet proberen? >> lees hier het artikel over stress en afvallen

#3 Investeer in een heerlijke zomerse geur
Een van de meest weelderige gevoelens wanneer je op vakantie bent, is dat je jezelf klaarmaakt om cocktails te gaan drinken nadat je de hele dag bij het zwembad of op het strand hebt doorgebracht. Een frisse, zomerse geur is een perfecte manier om je aan je zomervakantie te herinneren, dus we raden altijd aan om een ​​flesje van je favoriete geur in de buurt te hebben om je het gevoel te geven dat je een zomergodin bent.

Of het nu een parfum is dat je altijd mee op vakantie neemt, of je investeert in heerlijke zomerse geurkaarsen en diffusers, de ‘geur van vakantie’ kan je echt helpen om dat vakantiegevoel te bereiken.

#4 Maak een lekkere fruitcocktail
Dit punt vereist waarschijnlijk wat meer inspanning dan de andere, maar er is niets beters dan van de zon te genieten met een glas (of drie) vers gemaakte cocktail aan je zijde. Wanneer je probeert om dat ‘vakantie thuis’-gevoel te creëren, kun je een paar heerlijke fruitige cocktails bereiden, want dit is een onfeilbare manier om dat zalige vakantiegevoel opnieuw te creëren. In ons kookboek vind je tal van heerlijke (alcohol vrije) cocktails, voor zowel de winter als de zomer. Zet jouw favoriete vakantie muziek op en dans. Zo kom je ook weer aan de nodige beweging 

#5 Nieuwe mensen ‘ontmoeten’
Het leuke en inspirerende van nieuwe mensen ontmoeten zijn toch wel hun vernieuwende en andere inzichten over bepaalde onderwerpen. Corona heeft voor een explosie in groei van podcasts gezorgd dus je zult op Spotify zeker een podcast vinden die past bij jou interesses.

Wat zijn jouw tips om thuis het vakantiegevoel te creëren? Deel het in onze Facebook Community!

Happy Holiday!

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen