‘Caprese’ groene asperges en tomaat

‘Caprese’ groene asperges en tomaat

Rijst met sperziebonen en chili-ei Lezen ‘Caprese’ groene asperges en tomaat 2 minuten Volgende Rendang van kip

Aantal personen

Bereidingstijd 15 minuten

Oventijd 10-12 minuten

Wachttijd 10-15 minuten

 

Ingrediënten

500 g groene asperges, harde uiteindes verwijderd

2 el olijfolie

zout

versgemalen zwarte peper

1 tl gedroogde tijm

250 g cherrytomaatjes

1 el balsamicoazijn

1 teen knoflook, gepeld, geperst

120 g Apetina White cheese 50% less fat

blaadjes van 5 takjes vers basilicum, gescheurd

1 el fijngehakte amandelen

 

Benodigdheden

bakpapier

 

Bereiding

1.         Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.         Verdeel de asperges over de bakplaat en schep om met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met zout, peper en gedroogde tijm. Rooster de asperges 10-12 minuten in de oven, tot ze gaar zijn maar nog wel bite hebben.

3.         Meng de cherrytomaatjes in een kom samen met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, zout en peper. Zet 10-15 minuten apart.

4.         Leg de geroosterde asperges op een mooie schaal, verdeel de gemarineerde tomaatjes erover en verkruimel de feta erover. Bestrooi met het basilicum en de gehakte amandelen voor een extra crunch. Zit er nog wat marinadesap in de kom van de tomaatjes? Sprenkel die erover voor extra smaak.