Aantal personen 4
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 10-12 minuten
Wachttijd 10-15 minuten
Ingrediënten
500 g groene asperges, harde uiteindes verwijderd
2 el olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
1 tl gedroogde tijm
250 g cherrytomaatjes
1 el balsamicoazijn
1 teen knoflook, gepeld, geperst
120 g Apetina White cheese 50% less fat
blaadjes van 5 takjes vers basilicum, gescheurd
1 el fijngehakte amandelen
Benodigdheden
bakpapier
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Verdeel de asperges over de bakplaat en schep om met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met zout, peper en gedroogde tijm. Rooster de asperges 10-12 minuten in de oven, tot ze gaar zijn maar nog wel bite hebben.
3. Meng de cherrytomaatjes in een kom samen met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, zout en peper. Zet 10-15 minuten apart.
4. Leg de geroosterde asperges op een mooie schaal, verdeel de gemarineerde tomaatjes erover en verkruimel de feta erover. Bestrooi met het basilicum en de gehakte amandelen voor een extra crunch. Zit er nog wat marinadesap in de kom van de tomaatjes? Sprenkel die erover voor extra smaak.