Toast met whipped feta en olijf

Toast met whipped feta en olijf

Kabeljauw met groene risotto Lezen Toast met whipped feta en olijf 1 minuut

Aantal personen: 6 personen 
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

100 g feta light (max. 10% vet, bijvoorbeeld Apetina White cheese 50% less fat)

50 g AH roomkaas light

1½ el olijfolie

1 teen knoflook, gepeld, geperst

¼ tl oregano

zout

versgemalen zwarte peper

rasp van ½ sinaasappel

1 tl chilivlokken, om te garneren

3 sneetjes volkorenbrood, geroosterd

10 groene olijven, op waterbasis, ontpit, in plakjes

 

Benodigdheden

kleine keukenmachine

 

Bereiding

1.         Doe de feta, roomkaas, 1 eetlepel olijfolie, de knoflook en oregano in een kleine keukenmachine en mix tot een romige, luchtige massa. Proef en breng op smaak met zout, peper en sinaasappelrasp.

2.         Meng de chilivlokken met de laatste ½ eetlepel olijfolie.

3.         Smeer het geroosterde brood in met de whipped feta. Snijd het in stukjes als je het als snack wilt serveren: in driehoekjes, in reepjes, wat je maar wilt. Garneer met de plakjes olijven en besprenkel met wat chili-olijfolie.