Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten
100 g feta light (max. 10% vet, bijvoorbeeld Apetina White cheese 50% less fat)
50 g AH roomkaas light
1½ el olijfolie
1 teen knoflook, gepeld, geperst
¼ tl oregano
zout
versgemalen zwarte peper
rasp van ½ sinaasappel
1 tl chilivlokken, om te garneren
3 sneetjes volkorenbrood, geroosterd
10 groene olijven, op waterbasis, ontpit, in plakjes
Benodigdheden
kleine keukenmachine
Bereiding
1. Doe de feta, roomkaas, 1 eetlepel olijfolie, de knoflook en oregano in een kleine keukenmachine en mix tot een romige, luchtige massa. Proef en breng op smaak met zout, peper en sinaasappelrasp.
2. Meng de chilivlokken met de laatste ½ eetlepel olijfolie.
3. Smeer het geroosterde brood in met de whipped feta. Snijd het in stukjes als je het als snack wilt serveren: in driehoekjes, in reepjes, wat je maar wilt. Garneer met de plakjes olijven en besprenkel met wat chili-olijfolie.