Opwarmen

In samenwerking met Freasy zijn alle NewFysic diepvriesmaaltijden in eigen keuken (Freasy) bereid met onbewerkte, verse en uitspreekbare ingrediënten. Hierdoor kunnen details tijdens het opwarmen meer effect hebben dan bij zwaar bewerkte maaltijden uit een fabriek. Vriezen en dooien is geen raketwetenschap, maar er zijn nog aardig wat factoren aan het werk bij het opwarmen van je diepvriesmaaltijd. De bereidingsadviezen op de verpakking zijn gebaseerd op de ovens en magnetrons in onze eigen testkeuken. Geen één apparaat is hetzelfde en soms kan het even uitvogelen zijn hoe je maaltijd er bij jou het lekkerst uitkomt; korter, langer, lagere wattage/temperatuur, zonder of met deksel, etc. Zie het bereidingsadvies op de verpakking daarom als houvast en niet als geschreven regel.

newfysic-diepvriesmaaltijd-opwarmen

Opwarmen in de oven

 

Elke diepvriesmaaltijd in ons assortiment kan in de oven opgewarmd worden, zonder vooraf te ontdooien. Het heeft alleen wat meer tijd nodig. Als vuistregel heeft een portie van 500 gram ongeveer 45 minuten nodig op 175 graden. Het volledige bakje is ovenbestendig tot een temperatuur van 180 graden. Afhankelijk van de diepvriesmaaltijd kan je deze opwarmen mét of zonder deksel. Voor maaltijden die krokant en goudbruin op zijn lekkerst zijn, zoals een lasagne, wordt geadviseerd om de deksel te verwijderen. Voor een smeuïge risotto kan je beter de deksel laten zitten zodat deze gaar gestoomd wordt. Je hoeft geen gaatjes in de deksel te prikken. Vergeet tussendoor niet even te roeren, zodat de kern goed verwarmd wordt.

Naar de FAQ
newfysic-diepvriesmaaltijd-opwamren

Opwarmen in de Magnetron

 

Elke diepvriesmaaltijd in ons assortiment kan in de magnetron  opgewarmd worden, zonder vooraf te ontdooien. Het heeft alleen wat meer tijd nodig.

 

In een oven krijgt alles wat er in staat merendeel dezelfde hitte over zich heen vanuit de buitenkant. Bij de magnetron werkt dit iets anders. Hier komt meer toelichting bij kijken, vandaar dat we hier speciaal een FAQ voor hebben opgesteld.

Naar de FAQ