Kalkoenkoriander

Hapjes

2 personen 20 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 200 gram kalkoenfilet, in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde korianderzaadjes
  • 100 gram groene kool, fijngesneden
  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • sinaasappelschil en korianderblaadjes voor de garnering
  • Ingrediënten voor de marinade:
  • 1 theelepel koriander (gemalen)
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • 2 lente ui, in dunne ringetjes
  • 3 theelepels sesamzaadjes
  • 3 theelepels olijfolie
  • sinaasappelschil
  • 2 eetlepels sinaasappelsap (ongezoet)
  • 2 eetlepels citroensap
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

  1. Bereid de marinade door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Meng de kalkoenfilet door de marinade. Laat 10 minuten intrekken.

  2. Verhit een kleine pan boven middelhoog vuur. Voeg de korianderzaadjes toe en rooster deze 30 seconden. Voeg vervolgens de geroosterde korianderzaadjes en kool toe aan de kalkoenmarinade.

  3. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een wok en voeg het kalkoenmengsel toe. Bak het geheel tot de kalkoen gaar en de kool geslonken is (voeg eventueel wat water toe als de kool droog is).

  4. Breng de yoghurt op smaak met de gemalen komijn en het chilipoeder. Roer vervolgens de yoghurt door de kalkoen en kool.

  5. Garneer met wat sinaasappelschil en korianderblaadjes. Serveer het gerecht met zilvervliesrijst.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag