Kardemomyoghurt met verse bramen en granola
30 minuten
Ontbijt
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de havervlokken, zaden en pitten, kokosolie, zoetstof en een snuf zout in een kom en spreid uit over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 15-20 minuten in de voorverwarmde oven – schep halverwege om en houd goed in de gaten.
Meng intussen de Griekse yoghurt met de kardemom. Halveer de bramen als je die gebruikt.
Laat de granola afkoelen.
Verdeel de kardemomyoghurt over 2 glazen of kommen. Verdeel er wat granola over en top af met de bramen of blauwe bessen.
TIP:
Je maakt meer granola dan je nodig hebt, maar je kunt hem bewaren in een luchtdicht afgesloten pot. Je ontbijtje is de volgende keer dan nog sneller klaar!