Lente: tijd om - verantwoord - in de tuin te borrelen. Wij zouden NewFysic niet zijn als we niet zouden zorgen voor een aantal gezonde, slanke maar bovenal heerlijke borrelhap-recepten.
Steek die barbecue maar aan, want het is weer tijd om buiten te eten.
Borrelhap 1: Gevulde courgette met hüttenkäse
Een heerlijk receptje om tijdens de borrel te serveren. En niet alleen tijdens de borrel trouwens; deze doet het ook heel goed voor bij de lunch of als tussendoortje. Je vindt het hele recept
hier.
Borrelhap 2: Vitello tonnato rolletjes
Vitello tonnato staat op het verlanglijstje van een heleboel foodies als ze Italiaans gaan eten. En ook als je NewFysic volgt, hoef je dit heerlijke gerecht van fricandeau en tonijn niet te laten staan. Je maakt 'm gewoon zelf, volgens
ons eigen recept.
Borrelhap 3: Italiaanse aubergines
We blijven nog even in de Italiaanse sferen met deze
mediterraanse aubergine hapjes. Supermakkelijk te maken (zowel in de grillpan als op de barbecue) en ontzetten smakelijk bij een glaasje wit of een Spa rood met schijfje citroen.
Borrelhap 4: Knolselderijchips
Mmmmm... Een lekker zout tussendoortje, eventueel geserveerd met onze
pittige rode relish. Je kunt de knolselderijchips ook goed als
bijgerecht serveren.
Borrelhap 5: Pesto tomaatjes
Verantwoord finger food voor elk etentje of borrel! Dit s
makelijke borrelhapje is ook goed voorafgaand aan de borrel of het diner voor te bereiden.
Eet smakelijk!
Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.
Foto: NewFysic