Aubergineshaksuka met ansjovis
20 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan. Bak de ui en knoflook 2 minuten, voeg het karwijzaad toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de aubergine en paprika toe en bak 4-5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer even goed door. Breng op smaak met de harissa, zout en peper. Breng aan de kook, voeg de ansjovis toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Maak 4 kuiltjes in het aubergine-tomatenmengsel en breek boven elk kuiltje een ei.
Zet de koekenpan in het midden van de oven en laat de eieren in 8-10 minuten stollen. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze garen nog een beetje door in de hete saus.
Verkruimel de witte kaas erover en garneer met flink wat peterselie. Serveer samen met het volkorenbrood.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.