Piri-piri kip

4 personen 30 min Vlees gerecht

Een heerlijk gerecht, makkelijk te maken en zó op tafel!

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode paprika, in grove reepjes
  • 1 gele paprika, in grove reepjes
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1-2 rode pepers, fijn gesneden
  • 1 el citroensap
  • 2 el worrcestersaus
  • 2 el paprikapoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • handje verse basilicum, grof gesneden
  • frylight bakspray/olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven tot 180°C. Rooster de paprika op een grill en houd deze vervolgens apart. Verhit een koekenpan met wat Frylight bakspray/olijfolie en fruit de ui. Voeg de knoflook en pepers toe.

  2. Voeg na een paar minuten het citroensap, de worcestersaus en paprikapoeder toe. Voeg als laatste de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.

  3. Leg de kipfilet in een braadslee en doe de saus en paprika erbij. Zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kipfilet gaar is. Garneer met de verse basilicum.

  4. Serveer met een portie zilvervliesrijst.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag