Runderreepjes met broccoli, ui en sesamzaadjes

2 personen 30 min Vlees gerecht

Een heerlijk wok gerecht, snel en makkelijk te bereiden!

Ingrediënten

  • 1 bakje runderreepjes (ca. 250 gram)
  • 80 gr volkoren noedels
  • 1 dl kippenbouillon (tablet)
  • 2 kleine struikjes broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukjes verse gember (ca. 2 cm)
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1/2 spaans pepertje (naar smaak)
  • peper en zout
  • frylight bakspray

Benodigdheden

  • Wokpan

Bereiden

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd deze in plakjes van ca. ½ cm dik. Blancheer de roosjes 2 minuten in kokend water en laat ze daarna kort onder de koude kraan “schrikken”, zo blijven ze mooi groen en garen ze niet verder. Snipper de ui, gember en de knoflook.

  2. Kook ondertussen de volkoren noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spray wat Frylight bakspray in een wok en bak de knoflook, ui en gember ca. 2 minuten op middelhoog vuur.

  3. Zet dan het vuur hoog en voeg de runderreepjes toe. Bak ca. 3 minuten. Zet het vuur weer wat lager en voeg de broccolistukjes toe. Bak 2 minuten en blus af met de bouillon. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.

  4. Voeg dan van het vuur af de sojasaus, sesamolie en Spaanse peper toe. Breng verder op smaak met peper en zout en bestrooi met de sesamzaadjes. Verdeel over 2 borden en serveer met de volkoren noedels.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag