Aziatische rijstnoedels

Hoofdgerecht

2 personen 30 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 80 gram volkoren noedels (ongekookt)
  • 150 gram witte kool, in reepjes gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 100 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 4 gedroogde shiitakes
  • 4 eieren
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 knoflook teentje
  • 1 rode chilipeper, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus less salt (Kikkoman)
  • 1 theelepel sesamolie
  • handje verse koriander
  • Frylight bakspray

Bereiden

  1. Week de gedroogde shiitake 25 minuten in heet water. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking en kook de eieren hard. Knijp na het weken de gedroogde shiitakes uit, verwijder de harde kern en snijd de hoedjes in reepjes. Bewaar het weekvocht van de shiitakes.

  2. Verhit wat Frylight bakspray of olijfolie in een wok. Voeg de peper en de gedroogde paddenstoelreepjes toe en wok het gedurende 2 minuten. Voeg daarna de plakjes kastanjechampignon toe. Na twee minuten kan de kool, prei en knoflook erbij. Wok het geheel nog een paar minuten. Voeg beetje bij beetje het weekvocht van de paddenstoelen toe. Zorg dat de groenten niet te nat worden.

  3. Voeg vervolgens de noedels toe. Roer er ten slotte de sojasaus, de groentebouillon en sesamolie door. Garneer met wat verse koriander en partjes hardgekookt ei.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag