Sushi in een kommetje
25 minuten
Hoofdgerecht
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
*Je mag één keer per week edamameboontjes. Heb jij je portie al gehad? Laat ze dan gewoon weg en vervang ze voor kikkererwten.
Was de zwarte rijst 2 of 3 keer. Kook de rijst dan volgens de instructies op de verpakking.
Maak intussen de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Halveer de komkommer, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Verwijder de pitjes van de papaja en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm een pan met kokend water en blancheer en bimi een paar minuten.
Verdeel de rijst over 2 kommen. Verdeel de radijs, komkommer, zeewiersalade, edamameboontjes, bimi, rodekool en papaja erover. Bestrooi met het sesamzaad en serveer samen met een schaaltje sojasaus, de sushigember en wasabi.