Pasta all’arrabiata

2 personen 20min

Heerlijke pasta met pikante tomatensaus die je zo op tafel hebt staan.

Ingredienten

  • 400 gram verse cherrytomaatjes
  • 80 gram volkoren penne
  • 40 gram cashewnoten, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes verse basilicum
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Bereiden

  1. Kook de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes en bak in een koekenpan op middelhoog vuur in wat Frylight bakspray/olijfolie tot de knoflook goudbruin wordt. Haal dan de pan van het vuur en voeg de tomaten toe, laat op laag vuur ca. 8 minuten pruttelen.

  2. Was de basilicum en hak de blaadjes fijn. Voeg de helft daarvan toe aan de tomaten en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Giet de volkoren pasta af en doe deze bij de tomatensaus en roer goed door. Na ca. 2 minuten is de saus goed in de pasta getrokken. Bestrooi de pasta op het bord met de overgebleven basilicum, de fijngehakte cashewnoten en wat Parmezaanse kaas.

    Tip:
    Ook lekker met een gebakken eitje i.p.v. de cashewnoten.

Andere recepten

2 personen 20min Vlees

4 personen 1 uur en 20min Vegetarisch