Volkoren spaghetti met italiaanse balletjes in tomatensaus

2 personen 50 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 80 gram volkoren spaghetti, ongekookt
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • handje verse basilicum
  • Voor de tartaarballetjes:
  • 250 gram mager rundertartaar
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook teentje
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 volkoren beschuitje, verkruimelt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2 takjes verse basilicum
  • snufje paprikapoeder
  • peper en zout
  • Frylight bakspray of olijfolie
  • Voor de saus:
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • 100 milliliter water
  • 1 knoflook teentje
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano

Bereiden

  1. Begin met het maken van de saus; verwarm een grote pan met een beetje Frylight bakspray/olijfolie. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui, samen met de knoflook en de oregano op laag vuur aan. Voeg de tomaten uit blik samen met het vocht en 100 ml water bij de ui.

  2. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes en voeg dit samen met de oregano in de pan. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur hierna laag.

  3. Maak de tartaarballetjes; pers de knoflook, snipper de ui en snijd de verse basilicum fijn. Meng de tartaar met de knoflook, ui, parmezaanse kaas, oregano, basilicum, volkoren beschuit, paprikapoeder, mosterd en het ei en breng op smaak met wat peper en zout. Maak van het tartaar mengsel een paar kleine balletjes.

  4. Voeg de balletjes bij de saus en laat de balletjes met de deksel op de pan ca 25 minuten pruttelen tot dat ze gaar zijn. Kook ondertussen de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de italiaanse balletjes in tomatensaus met een portie volkorenspaghetti. Garneer het gerecht tot slot nog met wat verse basilicum en eventueel nog een klein beetje parmezaanse kaas.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag