Vegetarische lasagne

4 personen 1 uur en 20 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • Frylight bakspray / 2 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes, in stukjes
  • 2 paprika's, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 6 tomaten, in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
  • 1 handvol verse basilicum, fijngehakt
  • 160 gram volkoren lasagnebladen (Grand'Italia Integrali of bij natuur- of reformwinkel
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 175 milliliter magere kwark
  • 1 ei
  • versgemalen peper

Bereiden

  1. Verhit de oven voor op 190° Celsius.

  2. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en laat 2 minuten doorbakken. Voeg dan ook de stukjes tomaat, tomatenpuree, een scheut witte wijn en de verse basilicum toe. Laat het geheel 5-10 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn.

  3. Giet een laagje van het groentemengsel in een ovenschaal en bedek met een laag volkoren lasagnebladen. Herhaal dit tot de saus op is. Eindig daarbij met een laag saus.

  4. Klop de magere kwark los met het ei. Breng op smaak met wat peper. Schep het mengsel vervolgens bovenop de schotel. Zet de schaal voor 50 minuten totdat de bovenkant bruin wordt.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag